Husilerden Suudi Arabistan'a füze saldırısı

Husilerden Suudi Arabistan'a füze saldırısı

Yemen'de İran destekli Husi güçleri Suudi Arabistan'daki bir askeri üsse yönelik füze saldırısı gerçekleştirdi.

Yemen'de İran destekli Husi güçleri Suudi Arabistan'daki bir askeri üsse yönelik füze saldırısı gerçekleştirdi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Yemen'deki Ensarullah Hareketi'ne (Husiler) bağlı silahlı güçler tarafından geçtiğimiz gün Suudi Arabistan topraklarına yönelik bir füze saldırısı gerçekleştirildi.

Husilere yakın kaynaklar tarafından Suudi Arabistan'ın güneyindeki Necran ilinde bir askeri merkezin hedef alındığının belirtildiği saldırı, Suudi kaynaklarınca henüz doğrulanmış değil.

"Zelzal-2 füzesi kullanıldı" 

Saldırıyla ilgili İran haber ajansı "Tesnim"in aktardığı bilgilere göre, Suudi Arabistan'ın güneyinde Yemen'e sınır olan Necran'daki bir askeri üsse "Zelzal-2" tipi orta menzilli füze ile saldırı gerçekleştirildi.

Tesnim ajansının aktardığı bilgiye göre askeri üs "tam isabetle vuruldu".

Husiler tehdit etmişti

Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon tarafından düzenlenen hava saldırısında İran destekli Husilerin "Yüksek Siyasi Konsey Başkanı" Salih Sammad öldürülmüştü.

Sammad'ın ölüm haberinin doğrulanmasının ardından bir açıklama yayınlana "Siyasi Konsey", "Bu suikastin sarsıcı ve acı verici bir bedeli olacak" ifadelerini kullanmıştı.

Husilerin "Yüksek Siyasi Konsey"i başkanlığını yürüten Sammad, Ensarullah Hareketi'nin iki numaralı ismi olarak görülüyordu.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.