Husiler: ABD ve İngiltere'nin saldırılarının üzerimizde hiçbir etkisi olmadı

Husiler: ABD ve İngiltere'nin saldırılarının üzerimizde hiçbir etkisi olmadı

Husilerin Kızıldeniz ve bölgede gerçekleştirdiği saldırılar çok sayıda nakliye şirketinin Suveyş Kanalı rotasını değiştirmesine neden oldu.

Yemen'deki Husilerin sözcüsü Muhammed Abdüsselam Reuters'a yaptığı açıklamada, dün başkent Sana'daki bir askeri üssü hedef alan son saldırı da dahil olmak üzere ABD'nin Yemen'e yönelik saldırılarının, kendilerinin İsrail'e bağlı gemilerin Kızıldeniz ve bölge sularından geçişini engellemeye devam etme kabiliyetleri üzerinde önemli bir etkisi olmadığını söyledi.

ABD ve İngiltere Perşembe gecesi Kızıldeniz'deki ticari gemileri hedef alıp küresel ticareti riske soktukları gerekçesiyle Yemen'de Husilerin kontrolündeki bölgelere bir dizi hava saldırısı gerçekleştirmişti.

Husiler saldırıların ardından yaptıkları açıklamada ABD ve İngiltere'nin saldırılarına rağmen bölgede İsrail ile bağlantılı ticari gemileri hedef almayı sürdüreceklerini açıklamışlardı.

Husiler ticari gemileri hedef aldıkları saldırıların İsrail'in Gazze'de devam eden saldırılarına misilleme olduğunu söylüyor ve İsrailli şirketlere ait ya da İsrail'e giden gemileri hedef aldıklarını iddia ediyorlar. Ancak Husiler tarafından hedef alınan bazı gemilerin İsrail ile herhangi bir bağlantısı bulunmuyor.

Husilerin saldırıları uluslararası deniz taşımacılığını ciddi şekilde sekteye uğrattı ve çok sayıda şirket dünyanın en önemli deniz geçiş noktalarından biri olan Süveyş Kanalı'na açılan Kızıldeniz'den geçişleri geçici olarak durdurdu.

Yaşanan aksaklıklar nakliye ücretlerinde artışa neden oldu ve bu da fiyatlarda artışa, üretimde gecikmelere ve diğer ekonomik sonuçlara yol açabilir.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.