Husiler: Suudi topraklarına girdik, binlerce askeri esir aldık

Husiler: Suudi topraklarına girdik, binlerce askeri esir aldık

İran destekli Husiler, Suudi Arabistan'ın güney sınırında yaptıkları geniş çaplı operasyonda binlerce Suudi askerini esir aldıklarını öne sürdü.

Yemen'de İran destekli Husilerin Askeri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, Suudi Arabistan'ın güney sınırında yer alan Necran kentine bağlı bölgelerde yapılan geniş çaplı askeri operasyonda birkaç bin Suudi askerini esir aldıklarını öne sürdü.

Husilere bağlı SABA haber ajansına konuşan Seri, “Necran yönünde geniş çaplı askeri harekât. Saldırının başından bu yana düşman güçlerine karşı yapılan ve birkaç ay süren en büyük operasyon sonucunda 3 düşman tugayı tam bir bozguna uğratıldı, yüzlerce zırhlı araç ele geçirildi ve aralarında Suud ordusunun birçok komutanının, subay ve askerinin bulunduğu binlerce asker esir alındı” ifadelerini kullandı.

Seri, operasyon konusunda diğer ayrıntıları daha sonra paylaşacağını bildirdi.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.