Husilerden BAE ve Suudi Arabistan'a füze saldırısı

Husilerden BAE ve Suudi Arabistan'a füze saldırısı

Yemen'de İran destekli Husilerin Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'a yönelik füze saldırıları gerçekleştirdiği bildirildi.

Yemen'de İran destekli Husilerin Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan'a yönelik füze saldırıları gerçekleştirdiği bildirildi.

Suudi Arabistan ve BAE'nin başını çektiği Arap koalisyonu, Suudi Arabistan'ın Cazan ilindeki sanayi bölgesine düzenlenen balistik füze saldırısında bir kişinin yaralandığını duyurdu.

Cazan'a bağlı Ahad El Masarihe kentindeki sanayi bölgesine balistik füze düştüğü belirtildi. Saldırıda bir kişinin yaralandığı belirtilen açıklamada, söz konusu olayın sanayi bölgesi sakinlerinin 3. defa hedef alınması girişimi olduğu aktarıldı. Açıklamada, saldırıyı kimlerin yaptığına dair herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

BAE: Saldırılar püskürtüldü

Öte yandan BAE Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Yemen'deki Husilerce ateşlenen balistik füzelerin hava savunma sistemleri tarafından imha edildiği öne sürüldü.

Husiler ise saldırılarla ilgili bugün resmi açıklama yapacaklarını duyurdu.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve Yemen'in önemli birçok yerleşimini kontrol altında tutarken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Mansur Hadi hükümetine destek veriyor.

Diğer yandan Suudi Arabistan ve BAE'nin Yemen'de düzenlediği son saldırılarda 100'e yakın sivilin hayatını kaybettiği ifade edilmişti. Son olarak Suudi jetlerinin Sada kentindeki bir hapishaneye yönelik saldırısında en az 70 kişi ölmüştü.

wp-005.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.