'Husilerden Dubai Uluslararası Havalimanı'na İHA saldırısı'

'Husilerden Dubai Uluslararası Havalimanı'na İHA saldırısı'

Yemen'de Husilere bağlı kaynaklar, Dubai Uluslararası Havalimanı'na İHA saldırısı düzenlendiğini iddia etti.

Yemen'de İran tarafından desteklenen Husi güçlerine bağlı medya kaynaklarından Al Masirah'ın haberine göre, Husiler Dubai Uluslararası Havalimanı'na insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı gerçekleştirdi.

Al Masirah, saldırının "Sammad-3" tipi insansız hava aracıyla gerçekleştirildiğini öne sürerken, İHA'ların saldırıyı Yemen'den 1200 kilometre uzaklıkta bir mesafede gerçekleştirdiği ifade edildi.

"Havalimanı'na düzenlenen ikinci saldırı"

Husiler Ağustos ayında da Dubai Uluslararası Havalimanı'nı insansız hava araçlarıyla hedef aldıklarını öne sürmüşlerdi. 

İnsansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırıların Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Yemen'de 'işlediği suçlara' karşılık bir misilleme olduğunu ifade eden Husi kaynakları, saldırıların devamının geleceğini ifade etti.

Yemen'de Suudi Arabistan ve BAE öncülüğündeki koalisyon, Husilere karşı savaşan Mansur Hadi hükümetine hava ve kara desteği sağlıyor. 

Koalisyonunun 2015 yılından bu yana düzenlediği hava saldırılarında aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu binlerce sivil yaşamını yitirdi.

Koalisyon son olarak en kanlı saldırısını Ağustos ayında Yemen'in Sa'da ilinde bir okul servisini hedef alarak gerçekleştirmiş, saldırıda çoğu çocuk 50'den fazla sivil yaşamını yitirmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.