Husilerin Suudi Arabistan'a fırlattığı füze imha edildi

Husilerin Suudi Arabistan'a fırlattığı füze imha edildi

Dün Suudi Arabistan'ın Cizan şehrine Husiler tarafından atılan füzenin, Suudi Arabistan tarafından imha edildiği açıklandı.

Suudi Arabistan Hava Savunma Kuvvetleri, dün Husiler tarafından Suudi Arabistan’ın Cizan şehrine doğru atılan balistik füzeyi imha etti.

Arap Koalisyonu Sözcüsü Albay Turki el-Maliki, Suudi Arabistan Hava Savunma Kuvvetleri’nin dün akşam saat 6 sularında İran destekli Husi milisleri tarafından Yemen’deki Saada’dan Cizan’a doğru fırlatılan füzeyi imha ettiğini açıkladı.

Açıklamada, Hava Savunma Kuvvetleri'nin Cizan şehrine atılan balistik füzeyi fark ederek imha ettiği ve olayda herhangi bir yaralanmanın yaşanmadığı bildirildi.

Sözcü Maliki, İran destekli Husi milislerin düşmanca tavırları Suudi Arabistan’ın güvenliğini tehdit ettiğini ve bu durum uluslararası insancıl hukuka aykırı olduğunu sözlerine ekledi.

İran destekli Husi milislerinin Suudi Arabistan’a attığı balistik füze sayısı 198’e ulaştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.