Husilerden 'Suudi Arabistan ile ateşkes' açıklaması

Husilerden 'Suudi Arabistan ile ateşkes' açıklaması

İran destekli Husiler, Suudi Arabistan'a yönelik saldırıları durduracaklarını açıkladı.

İran destekli Ensarullah Hareketi (Husiler), Suudi Arabistan'a yönelik saldırıları durduracaklarını açıkladı.

Husiler tarafından dün yapılan açıklamaya göre, Suudi Arabistan'a yönelik tüm drone ve balistik füze saldırıları durduruldu.

Husilerin siyasi konsey lideri Mehdi el Maşat, Husilere ait El Mesire kanalına verdiği demeçte, kararın ardından Suudi Arabistan'dan olumlu bir karşılık beklediklerini ifade etti.

Husilerin drone saldırıları

İran destekli Husiler uzun süredir Suudi Arabistan'ın güneyine saldırılar düzenliyor.

Husilerin Suudi Arabistan'a yönelik sınır ötesi saldırılarında en etkili silahı ise drone'lar.

İran desteği ve teknolojisiyle üretilen bu insansız hava araçları, özellikle Suudi Arabistan'ın güneyindeki Necran, Cizan, Abha gibi bölgelerdeki saldırılarda kullanılıyor.

Saldırılarda özellikle hava alanları, petrol tesisleri ve askeri üsler hedef alınıyor. Bu saldırılarda siviller de zarar görüyor.

14 Eylül'de Suudi Arabistan'ın doğusundaki Aramco tesislerine yönelik saldırı küresel bir krize yol açmış, saldırıyı Husiler üstlenmişti. Ancak uluslararası kamuoyu, saldırının Husiler değil doğrudan İran tarafından gerçekleştirildiğini savunuyordu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.