Husilerden Suudi Arabistan'ın başkentine füze saldırısı

Husilerden Suudi Arabistan'ın başkentine füze saldırısı

Yemen'de faaliyet gösteren İran destekli Husiler Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a kapsamlı bir saldırı gerçekleştirdi.

Yemen'in önemli bir bölümünü kontrol altında tutan İran destekli Husiler, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a yönelik kapsamlı bir saldırı gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre dün gece saatlerinde Husiler, Yemen'in kuzey bölgesinden Suudi Arabistan'a doğru çok sayıda balistik füze ve bomba yüklü insansız hava aracının kullanıldığı bir saldırı başlattı.

Saldırılar Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad ve Yemen sınırındaki Necran ve Cizan illerini hedef aldı.

İran destekli Husiler, Riyad'da Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı'nın, Kral Selman Hava Üssü'nün ve bir istihbarat binasının hedef alındığını öne sürdü.

Yemen'in Marib ve Cevf illerinde İran destekli Husilerle Suudi Arabistan destekli Yemen hükümeti güçleri arasında çatışmalar son dönemde şiddetini artırmıştı.

Suudi Arabistan: Saldırıyı püskürttük

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu ise balistik füzelerin ve insansız hava araçlarının hedefe ulaşmadan imha edildiğini açıkladı.

Koalisyon Sözcüsü Turki el Maliki tarafından yapılan açıklamaya göre, bomba yüklü sekiz insansız hava aracı ve Riyad'ı hedef alan balistik füze hava savunma sistemlerince vurularak düşürüldü.

Husilerin saldırısının bölgede gerilimi artıracağı tahmin ediliyor.

Husilerin sınır ötesi saldırıları

İran destekli Husiler uzun süredir Suudi Arabistan topraklarına saldırılar düzenliyor. Saldırılar çoğunlukla ülkenin Yemen sınırını ve başkentini hedef alıyor.

Husilerin Suudi Arabistan'a yönelik sınır ötesi saldırılarında en etkili silahı ise balistik füzeler ve drone'lar.

İran desteği ve teknolojisiyle üretilen insansız hava araçları, özellikle Suudi Arabistan'ın güneyindeki Necran, Cizan, Abha gibi bölgelerdeki saldırılarda kullanılıyor. Husiler aynı zamanda İran desteğiyle üretilen balistik füzeleri de aktif şekilde kullanıyor.

Saldırılarda özellikle hava alanları, petrol tesisleri ve askeri üsler hedef alınıyor. Bu saldırılarda siviller de zarar görüyor.

İran'ın yardımıyla Yemen'de üretilen silahlar, halen Suudi Arabistan'a karşı düzenlenen saldırılarda aktif biçimde kullanılıyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.