İBB Başkanı İmamoğlu Çin Konsolosluğunun hazırladığı 'koronavirüs' kitabını dağıtacak

İBB Başkanı İmamoğlu Çin Konsolosluğunun hazırladığı 'koronavirüs' kitabını dağıtacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çin Konsolosluğu tarafından hazırlanan bir kitabın tanıtımını yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Çin Konsolosluğu tarafından hazırlanan bir kitabın tanıtımını yaptı.

İmamoğlu ve Çin'in İstanbul Konsolosluğu tarafından yapılan paylaşımlarda Ekrem İmamoğlu, söz konusu kitabın ücretsiz olarak dağıtılacağını söyledi.

Çin Konsolosluğu ve Kırmızı Kedi yayınevinin iş birliğiyle yayınlanan "Prof.Dr Wenhong Zhang'dan Covid-19'un önlenmesi ve kontrolü hakkında öneriler" isimli kitabın yazarı, Çin'de koronavirüsün kontrol altına alınması için Şangay'da kurulan kurulun başındaki isimdi.

Çin, koronavirüs salgınına dair bilgileri dünya ile paylaşmayarak, salgının yayılmasına sebep olmak ve dünyaya salgını yayarak çıkar elde etmeye çalışmakla suçlanıyordu.

İmamoğlu, İBB'ye ait İstanbul Kitapçısı'ndan sipariş edilen her kitabın yanında, Çin Konsolosluğu tarafından hazırlanan söz konusu kitabın hediye edileceğini dile getirdi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@chinaconsul.ist'in paylaştığı bir gönderi ()

İBB ile Çin ilişkisi

Çin Halk Cumhuriyeti'nin 1 Ekim 2019 tarihinde 70'inci kuruluş yıl dönümünü kutlamasının ardından Pekin ile İBB arasında bir dostluk anlaşması imzalanmıştı.

Bunun ardından Çin ile İBB arasındaki ilişkiler dikkat çeken ölçüde artış gösterdi.

Anlaşmadan kısa bir süre sonra 4 Ekim gecesi İBB tarafından, tramvay hattı üzerindeki duraklara Çince yazılmış tabelalar yerleştirilmesi dikkat çekmişti.

İstanbul'da bulunan T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattı üzerindeki bazı durakların görüntüleri sosyal medyada paylaşılmıştı.

İBB ile Çin arasında 'dostluk anlaşması': Duraklara Çince tabela

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, 6 Şubat 2020 tarihinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Saraçhane’deki makam odasında ziyaret etmiş, Wei İmamoğlu’na  koronavirüs salgınıyla ilgili bilgi vermiş ve bugüne kadar verdikleri destek için teşekkür etmişti.

İmamoğlu'nun tanıtımını yaptığı kitap da, İBB ile Çin arasında son dönemde yükselen ilişkilerin göstergesi olarak yorumlanıyor.

Kaynak: Mepa News

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.