İBB Başkanı İmamoğlu'ndan Van mitinginde Demirtaş'a destek

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan Van mitinginde Demirtaş'a destek

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakı'nın Van mitinginde konuştu.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Van Beşyol meydanındaki mitingde açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu "Adaletin Ekrem’i de olmaz Selahattin’i de olmaz, herkes eşittir." sözleriyle, cezaevindeki eski HDP lideri Selahattin Demirtaş'a destek çıktı.

Cumhuriyet'in haberine göre, Kılıçdaroğlu'ndan önce kürsüye çıkan Ekrem İmamoğlu, konuşmasında şunları söyledi: 

"-Sevgili dostlarım, güzel insanlar, benim kadim güzel şehrim. Dünyanın en güzel denizlerinden birisi burada, en güzel doğalarından biri burada. Ama Van hak ettiği yerde değil. Van hakkını alacak! Millet İttifakı'nda Van hakkını alacak. Size söz veriyorum.

-Sizinle karşılıklı sözleşmemiz lazım, bir talebim var. Sevgili Vanlılar, sevgili gençler, hanımefendiler, beyefendiler... Bu kardeşinizi hemşehriniz olarak kabul eder misiniz? Burada doğmuş bir evladınız gibi, bu vatanın her köşesine olacağı gibi, bu cennet parçası Van'a çok özel çalışacağım. Ben kendimi hemşehriniz kabul ettim, Allah sizden razı olsun.

-Çocuklarımızın eşit eğitim almasını sağlayacağız, gençlerimizin hayal kurmalarını güçlendireceğiz. Bizim Van'da yaşayan evlatlarımız en güçlü hayalleri kuracaklar. Liyalatle, çalıştıkları zaman bu devletin her kademesinde görev alacaklar, bu devletin en üst noktalarına çıkacaklar. BU ekip güçlü bir ekiptir. Size hizmet etmekten onur duyacaktır. 13. cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na oylarınızı istiyoruz.

-Devlet ve millet... Devlet nedir? Millet nedir? Millet devleti oluşturan unsurdur. Biz devletle millet arasındaki bütün bariyerleri kaldıracağız. Vanspor'un stadını da biz yapacağız biz.

-Bu kardeşinizin elinden seçimi almaya kalktılar, bu millet tam 806 bin oyluk demokrasi tokadı attı. Size söz, işte haksızlığa asla evet demeyerek, kayyum düzenine son vereceğiz.

-Adaletin Ekrem’i de olmaz Selahattin’i de olmaz, herkes eşittir. Adil yargının verdiği karar, hiç kimsenin canını acıtmaz. Devletin dili adalettir. Yok birbirimizden farkımız. Asla vazgeçmeyeceğiz, ne bir vatandaşımıza zarar gelecek, ne de bir karış toprağımıza zeval gelecek. Bu duygu bize Atatürk'ün emanetidir."

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.