İBB'den 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım açıklaması

İBB'den 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’da 65 yaş ve üstü yurttaşların toplu ulaşımdan ücretsiz olarak yararlanmaya devam edeceğini duyurdu.

Fotoğraf: İETT

Türkiye'de 65 yaş üzeri vatandaşlar ücretsiz bir şekilde toplu taşıma araçlarından faydalanıyorlar.

Ancak son dönemde artan maliyetler nedeniyle Özel Halk Otobüsü işletmecileri bu uygulamaya son verilmesi gerektiğini ya da yapılan sübvansiyon desteğinin artırılmasını talep etmişlerdi.

Konuya ilişkin olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşaviri Eren Sönmez tarafından bir açıklama yapıldı.

Sönmez'in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"65 yaş üzeri yurttaşlarımızın ücretsiz şehir içi toplu taşıma hakkının iptal edilmesi hukuk dışıdır. 4736 Sayılı Kanunun 3. Fıkrası; Türk vatandaşı olan altmış beş yaş ve üzeri kişilerin şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanacağını açıkça düzenlemiştir."

"Taşıdığımız yolcuların ücretini istiyoruz"

Konuyla ilgili olarak Eren Sönmez'in paylaşımına yanıt veren İstanbul Özel Halk Otobüsü Sahipleri Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık ise taşıdıkları yolcuların ücretini istediklerini ifade etti:

"Sayın avukatım ücretsiz taşınan yolculukların yasaya aykırı olduğunu iddda etmiyoruz Taşıdığımız yolcuların ücretini istiyoruz"

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum