Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Kılıç ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan arasında yapılan görüşmede "küresel alan, Ukrayna, Irak ve Kıbrıs gibi birçok bölgesel konunun" ele alındığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile telefonda görüşürken, ABD Temsilciler Meclisi üyeleriyle Ankara’da biraraya geldi.

Kılıç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanlığı külliyesinde ABD Temsilciler meclisi üyeleri Joe Wilson, Dean Phillips ve Victoria Spartz ile görüştü.

Akif Çağatay Kılıç, görüşmede Türkiye-ABD ilişkilerinin yanısıra bölgesel ve küresel konuları ele aldıklarını kaydederek, “Verimli geçen bu ziyaret vesilesiyle misafirlerimize teşekkür ederim” diye yazdı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından ise Kılıç-Sullivan telefon görüşmesine ilişkin bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede küresel konular, Ukrayna, Irak ve Kıbrıs gibi birçok bölgesel konu ele alınmış olup bunlarla ilgili görüş alışverişinde bulunulmuştur” denildi.

Kaynak: VOA Türkçe

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.