ABD: Batı Afrika'daki darbeler cihat yanlılarına karşı mücadeleye engel oluyor

ABD: Batı Afrika'daki darbeler cihat yanlılarına karşı mücadeleye engel oluyor

ABD'li yetkililer, Afrika'da gerçekleşen darbelerin cihat yanlısı gruplara karşı mücadeleye engel olacağını düşünüyor.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Batı Afrika'da peş peşe meydana gelen darbelerin "bölgeyi istikrarsızlaştıracağına" dair uyarılarda bulundu.

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi Linda Thomas-Greenfield, cuma günü BM Güvenlik Konseyi'nde Batı Afrika'da Mali ve Burkina Faso'nun ardından Nijer'de de gerçekleşen darbenin bölgeye etkisi hakkında açıklamalar yaptı.

ABD'nin Afrika'da artan "terör tehdidi" üzerinde yoğunlaştığını belirten Thomas-Greenfield, IŞİD ve El Kaide'ye karşı Afrikalı ortaklarına kritik önemde bulunan yardımları sağlamaya devam ettiğini söyledi.

Thomas-Greenfield ayrıca Batı Afrika'daki darbelerin, cihat yanlısı gruplara karşı mücadeleyi olumsuz yönde etkileyebileceği konusunda uyardı.

Batı Afrika'da son yıllarda Mali, Burkina Faso, Gine ve Nijer gibi ülkelerde darbeler gerçekleşti.

Darbelerin gerçekleştirdiği ülkelerde iktidarı ele geçiren askeri cunta yönetimleri, Batılı ülkelerle olan iş birliklerine büyük ölçüde son verdi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.