Hakan Fidan Rusya'yı ziyaret edecek

Hakan Fidan Rusya'yı ziyaret edecek

Dışişleri Bakanı Fidan Rusya'nın başkenti Moskova'ya yapacağı ziyarette Rus mevkidaşı Lavrov ile bir araya gelecek.

Rus haber ajansı TASS, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Rusya'ya ziyarette bulunacağını doğrulayarak görüşmeyle, Karadeniz Tahıl Girişimi'nın yeniden canlandırılması için İstanbul'da bir toplantı yapılmasının amaçlandığını yazdı.

T24'ün Rus haber ajansı TASS'tan aktardığı habere göre, diplomatik kaynaklar, Bakan Fidan'ın Moskova'da yapacağı görüşmelerin, Karadeniz Tahıl Girişimi'nin tarafları arasında artık feshedilmiş olan tahıl anlaşmasının yeniden canlandırılması için İstanbul'da bir toplantı yapılması ihtimalini netleştireceğini duyurdu.

"İstanbul'da toplantı yapılması ihtimali netleşecek"

TASS'a konuşan diplomatik kaynak, "Ankara tahıl koridorunun işlevsel ve etkili olduğunu kanıtladığına ve bunun bir alternatifi olmadığına inanıyor. Halihazırda Birleşmiş Milletler, Rusya ve Ukrayna ile çeşitli düzeylerde görüşmeler devam ediyor ve Türk Dışişleri Bakanı'nın Moskova'daki temaslarının ardından İstanbul'da bir toplantı yapılması ihtimali daha da netleşecek" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı: Lavrov ile Fidan yakın zamanda görüşecek

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da TASS'a yaptığı açıklamada Bakan Fidan ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov arasında yakın zamanda Moskova’da görüşme yapılacağını bildirdi.

Dışişleri Bakanı Fidan’ın Moskova’yı ziyaret etmesinin beklendiğini belirten Zaharova, “Rus ve Türk dışişleri bakanları yakın zamanda Moskova’da görüşme gerçekleştirecekler" ifadesini kullandı.

Putin ile Erdoğan görüşecek

Diplomatik kaynaklara göre Fidan'ın ziyareti, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında 4 Eylül'de Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki Soçi kentinde yapılacak görüşmelerden önce gerçekleşecek.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.