İBB'den Yenikapı'daki araçlarla ilgili açıklama

İBB'den Yenikapı'daki araçlarla ilgili açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Yavuz Erkut '2 Haziran 20 Haziran dönemi arasında sadece 399 araçtan sinyal gelmiştir. Bu da 100 aracın nerede görev yaptığı konusunda soru işareti doğuruyor' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Yavuz Erkut, Yenikapı'da sergilenen araçlarla ilgili yaptığı açıklamada, "2 Haziran 20 Haziran dönemi arasında sadece 399 araçtan sinyal gelmiştir. Bu da 100 aracın nerede görev yaptığı konusunda soru işareti doğuruyor." dedi.

İhtiyaç dışı 730 hizmet aracının sergilendiğini öne süren Yavuz Erkut, 730 aracın yanı sıra nisan, mayıs ve haziran aylarında da 517 binek aracın kiralanan şirketlere iade edildiğini söyledi.

Bir önceki yönetimin de binek araçların sayısını azalttığına dikkat çeken Erkut, "31 Mart sonrası 1247 araç sistemden çıkarılmıştır. Toplumda yaklaşık 50 milyon liralık tasarruf söz konusudur." dedi.

Sistemden çıkan araçların hizmeti aksatmayacağını belirten Erkut, "Verilerle kayıtlar arasında uyumsuzluklar var. Bunlar ya sistemlerinin kapatıldığını yahut da var olan verilerin silindiğini gösteriyor. bu konuda net bilgiye ulaştıkça kamuoyu ile paylaşacağız." diye konuştu.

Söz konusu araçların sergilenmesinin şov olarak nitelendirilmesine karşı Erkut, "Bir israfla mücadele dönemindeyiz. Başkanımızın da defalarca dile getirdiği gibi kaynağı tasarrufla sağlayacağız. Bunun bir zarar değil kamuya fayda olduğunu, bu kaynaklarla daha iyi hizmet yapacağımızı düşünüyorum." diye konuştu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.