İçişleri Bakanı Soylu: Ortadoğu'yu güllük gülistanlık yapacağız

İçişleri Bakanı Soylu: Ortadoğu'yu güllük gülistanlık yapacağız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada 'Sadece kendi ülkemizi güllük gülistanlık yapacağız demiyoruz, Ortadoğu'yu güllük gülistanlık yapacağız' diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Sadece kendi ülkemizi güllük gülistanlık yapacağız demiyoruz, Ortadoğu'yu güllük gülistanlık yapacağız." şeklinde konuştu.

Soylu, "Biz bugün Sudan'ı, Libya'yı, Suriye'yi, Afganistan'ı, Pakistan'ı, Mısır'ı görüyoruz, biz bugün Irak'ta yaşananları görüyoruz. Bir zamanlar dünyanın en güzel şehri Bağdat değil miydi? Halep konuşulurken bu ülkede neler söylenirdi? Gaziantep ile Halep arasında hangi fark vardı? Halep herkesin hayranlıkla, konuşurken ve söylerken herkesin imrenerek ifade ettiği bir şehirdi. Ya bugün? Acaba Halep'te o gün yaşayanlar Halep'in bugünkü halini görseler ne söylerler? Bağdat'ta o gün yaşayanlar Bağdat'ın bugünkü halini görseler ne söylerler? Kabil'den Pakistan'a kadar burada bir sorumluluk sahibiyiz. Biz İslam'ın bayraktarı olarak, Müslüman fert olarak sorumluluk sahibiyiz. Yıllarca dünyaya nizam vermeye çalışan bir milletin evlatları olarak sorumluluk sahibiyiz." ifadelerini kullandı.

Soylu, Türkiye'nin zayıf bir ülke olmadığına vurgu yaparak "Hadi Amerika dediğini yaptırsın bize, hadi yaptırabilsin bakalım. Biz bugün ayakları üzerinde olan bir ülkeyiz. Bu sorumluluğumuzu daha fazla arttırmaktadır. Yarın daha güçlü ülke olacağız. Allah'ın izniyle 2023, 2053, 2071... Daha güçlü olacağız" diye konuştu.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum