'İdlib'de ağır silahların çekilme işlemi tamamlandı'

'İdlib'de ağır silahların çekilme işlemi tamamlandı'

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İdli'de belirlenen 'silahsız bölge'den ağır silahların çekildiği ifade edildi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Soçi'de Rusya ve Türkiye arasında sağlanan mutabakat kapsamında muhaliflerin, belirlenen bölgedeki ağır silahları çekme işleminin tamamlandığı ifade edildi.

Açıklamada, İdlib'de barış ortamının tesisi için Soçi'de alınan kararlara bağlı kalınarak oluşturulan 'silahsız bölge' faaliyetlerinin hız kesmeden devam ettiği belirtildi.

Süreç

17 Eylül'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya'nın Soçi kentinde bir araya gelmiş, toplantı sonrası yapılan açıklamada İdlib'de 'silahsız bölge' oluşturulması konusunda mutabakat sağlandığı ifade edilmişti.

Görüşme sonrası açıklamada bulunan Erdoğan, "Muhalifler bulundukları alanlarda kalmaya devam edecek. Radikal grupların alanda faaliyet göstermemelerini sağlayacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Putin ise konuyla ilgili olarak, "Silahsızlanma bölgesinde 15-20 km'ye kadar temas hattı üzerinde bir bölge kurmaya karar verdik. Erdoğan'ın teklifi üzerine bölgeden ağır silahlar da çekilecek." ifadelerini kaydetmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.