İdlib'de HTŞ'ye bağlı 'Ulusal Kurtuluş Hükümeti'ne yönelik bombalı saldırı

İdlib'de HTŞ'ye bağlı 'Ulusal Kurtuluş Hükümeti'ne yönelik bombalı saldırı

Suriye'nin kuzeyinde yer alan İdlib kentinde düzenlenen saldırıda ölü ve yaralılar olduğu bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), bir kadın tarafından düzenlendiğini belirttiği saldırının 'Ulusal Kurtuluş Hükümeti' genel merkez binasını hedef aldığını aktardı.

Bu saldırı, büyük bir kısmı Tahriru’ş Şam Heyeti (HTŞ) tarafından kontrol edilen İdlib’de 12 günde gerçekleşen ikinci patlama oldu.

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmazken, HTŞ’ye bağlı kaynaklar patlamadan IŞİD'in sorumlu olduğunu belirtti.

Türkiye sınırına yakın stratejik öneme sahip kent, Mayıs 2017'de Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen toplantıda "gerginliği azaltma bölgesi" ilan edilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 17 Eylül'de, Rusya'nın Soçi kentinde, "İdlib Gerginliğin Azaltılması Bölgesindeki Durumun İstikrarlaştırılmasına İlişkin Mutabakat" imzalamıştı.

Kent her ne kadar gerginliği azaltma bölgesi olsa da Rus ve Esed rejimine bağlı savaş uçakları zaman zaman hava saldırıları düzenliyor.

İdlib'de yarısı evlerinden olan Suriyeliler olmak üzere 3 milyonu aşkın sivil yaşıyor. Kent, Esed rejimi karşıtı muhaliflerin elinde kalan son kale konumunda.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.