Suriye'nin kuzeyinde muhalif gruplar anlaştı: Tüm bölgeler Kurtuluş Hükümeti'ne devredildi

Suriye'nin kuzeyinde muhalif gruplar anlaştı: Tüm bölgeler Kurtuluş Hükümeti'ne devredildi

Suriye'nin kuzeyinde Ahrar-HTŞ çatışması anlaşmayla sona erdi.

Suriye'nin kuzeyinde muhalifler arası çatışma, Ahrar el Şam ve Tahrir el Şam Heyeti (HTŞ) arasında varılan anlaşmayla sona erdi.

Yılın ilk günlerinde Suriye'nin kuzeyinde muhalif gruplar arasında iç çatışmalar başlamıştı Nureddin Zenki hareketi ile HTŞ arasında Halep'in kuzeybatı kırsalında başlayan gerginlik daha sonra İdlib'in güneyine de sıçramıştı. Zenki hareketinin dağıtılmasıyla çatışmaları geçici olarak durmuş, ancak bir süre sonra Ahrar el Şam ile HTŞ arasında gerginlik tırmanmıştı.

HTŞ'nin dün Ahrar'ın kontrolündeki bazı yerleşimleri çatışmasız olarak ele geçirmesiyle gerginliğin ikinci perdesi başlamıştı.

Bugün sabah saatlerinde yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre muhalif gruplar arasında bir anlaşmaya varılmasıyla çatışmalar son buldu. İki gruba yakın yerel kaynaklar, Ulusal Kurtuluş Cephesi'nin (UKC) HTŞ ile anlaştığını, anlaşma kapsamında iki tarafın da esirleri serbest bırakacağını, UKC kontrolündeki bölgelerin Kurtuluş Hükümeti'ne devredileceği ifade edildi.

HTŞ tarafından desteklenen Kurtuluş Hükümeti bu anlaşmayla muhaliflerin kontrolündeki bölgelerin tamamına yakınını siyasi olarak kontrol altına almış oldu.

Muhalif kaynaklar, yapılan anlaşma paralelinde bölgenin bölünmüş yapısının zamanla son bulacağını öne sürüyor. Anlaşmanın sahaya nasıl bir yansımasının olacağının ise belirli bir süre sonra ortaya çıkacağı düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.