İdlib'de Hurras ed Din yöneticisine suikast

İdlib'de Hurras ed Din yöneticisine suikast

Suriye'nin İdlib ili doğusunda Hurras ed Din grubu yöneticilerinden bir kişi suikaste uğradı.

Suriye'nin İdlib ili doğusunda Hurras ed Din grubu yöneticilerinden bir kişi suikaste uğradı.

Bölgeden haber aktarımı yapan kaynaklar, Suriye'de El Kaide'ye olan yakınlığıyla ismi sürekli olarak gündeme gelen "Tanzim Hurras ed Din" (Dinin Muhafızları Grubu) grubunun üst düzey isimlerinden birinin suikast sonucu öldürüldüğünü aktardı.

Ebu Velid el Tunusi isimli grup mensubunun Hurras ed Din grubunun İdlib bölgesinden sorumlu askeri yöneticisi olduğu aktarılıyor. 

Kaynakların aktardığı bilgiye göre, Tunus vatandaşı olduğu ifade edilen Ebu Velid, geçtiğimiz gün İdlib'in doğu kırsalındaki Taftanaz bölgesinde aracıyla seyir halindeyken önceden araç altına yerleştirilmiş el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucunda öldü.

Bazı kaynaklar suikastin IŞİD'e bağlı hücreler tarafından düzenlenmiş olabileceği ihtimali üzerinde dururken, başka kaynaklar saldırının doğrudan IŞİD hücreleri tarafından düzenlendiğini iddia ediyor.

Grup daha önce ABD tarafından da hedef alınmıştı

ABD öncülüğündeki koalisyon geçtiğimiz 30 Haziran'da Suriye'nin Halep ili batısındaki Rif Muhendisin bölgesinde Hurras ed Din grubunun merkezine yönelik hava saldırısı düzenlemişti.

"Suriye El Kaidesi"

Öte yandan ABD'nin Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) sabah saatlerinde yaptığı açıklamayla saldırıyı üstlendi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"ABD güçleri Suriye'nin Halep ili yakınındaki bir eğitim tesisinde 30 Haziran 2019 tarihinde Suriye El Kaidesi'nin (Al Qaeda in Syria) liderliğine saldırı düzenledi. Bu operasyon ABD vatandaşlarını, partnerlerimizi ve masum sivilleri hedef alacak dış saldırılar planlamaktan sorumlu Suriye El Kaidesi yetkililerini hedef aldı.

Kuzeybatı Suriye, Suriye El Kaide liderlerinin, bölge çapında ve Batı'da saldırılar planlamak da dahil olmak üzere aktif bir biçimde terörist faaliyetleri koordine ettiği bir güvenli liman olmayı sürdürüyor. Müttefiklerimiz ve partnerlerimizle beraber, her iki grubun da Suriye'yi güvenli bir liman olarak kullanmasını önlemek için DAİŞ ve El Kaide'yi hedef almaya devam edeceğiz."

Hama, Lazkiye ve Halep kırsalındaki bölgelerde Rusya destekli Esed rejimi güçlerine yönelik etkili saldırılar düzenleyen Hurras ed Din grubuna bağlı üst düzey isimlere yönelik daha önce de suikast girişimleri olmuştu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.