Hurras ed Din Lazkiye'deki sızma saldırısının görüntülerini yayınladı

Hurras ed Din Lazkiye'deki sızma saldırısının görüntülerini yayınladı

Grup tarafından kurulan operasyon odası son olarak geçtiğimiz 26 Kasım tarihinde Lazkiye kırsalındaki Cebel Ekrad bölgesinde rejimin savunma hatları arkasına sızarak, buradaki rejim mevzilerine yönelik ani bir baskın gerçekleştirmişti.

Son dönemde Lazkiye kırsalında Esed rejimine yönelik düzenlediği sızma odaklı baskın operasyonlarıyla ismini duyurmaya başlayan Hurras ed Din öncülüğündeki “Ve Harridil Muminin” (İnananları Teşvik Et) operasyon odası, düzenlediği saldırılara bir yenisini daha ekledi.

Resmen bağlılığını ilan etmemiş olmasına rağmen El Kaide’ye yakınlığıyla bilinen Hurras ed Din, kendi kuruluşunun ardından kısa bir süre geçmesinden sonra Ve Harridil Muminin isimli operasyon odasını kurmuştu.

Grup tarafından kurulan operasyon odası son olarak geçtiğimiz 26 Kasım tarihinde Lazkiye kırsalındaki Cebel Ekrad bölgesinde rejimin savunma hatları arkasına sızarak, buradaki rejim mevzilerine yönelik ani bir baskın gerçekleştirmişti.

Grup, bundan iki gün önce Lazkiye kırsalında yeni bir operasyon gerçekleştirerek rejim güçlerinin mevzilerine yönelik baskın düzenledi. Operasyon odasının yaptığı açıklamaya göre düzenlenen son saldırıda rejim güçlerinden 33 kişi öldürüldü. Ölenler arasında rütbelilerin de olduğu belirtilirken, çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiği aktarıldı.

Saldırının arından iki gün geçtikten sonra grup operasyona ait görüntüleri de yayınladı:

g1-008.jpg

g2-002.jpg

g3-003.jpg

g4.jpg

Lazkiye kırsalındaki bölgelerde rejim mevzilerine düzenlediği ani baskınlarla isminden söz ettiren Hurras ed Din grubunun bu operasyonları kısıtlı imkanlar içinde gerçekleştirdiği biliniyor. Gerilla tipi yapılanmalar için çok büyük hazırlıklar gerektirmeyen bu tarz operasyonlar genellikle bir tim tarafından gerçekleştiriliyor.

Grup tarafından yapılan açıklamada, saldırının gerekli gözetleme işlemlerinin ardından düzenlendiği ifade ediliyor.

Yaptığı operasyonları duyurma konusunda da oldukça aktif olan Hurras ed Din, kısa bir süre önce sosyal medya ağları üzerinden yaptığı açıklamada, 8 Kasım – 8 Aralık tarihleri arasında düzenlediği saldırılarda rejim güçlerinden 89 kişinin öldürüldüğünü öne sürmüştü.

Grup son saldırıya ilişkin de detaylı bilgileri sosyal medya ağları üzerinden paylaştı.

g7.jpg

g8.jpg

Rejim güçlerinden 33 kişinin öldürüldüğü belirtilen açıklama ve grafikle birlikte grubun servis ettiği görüntüler arasında ele geçirilen silah, mühimmat ve bazı özel eşyalara ilişkin fotoğraflar da bulunuyor.

Saldırıyla ilgili yapılan detay açıklamasında, bir savaşçının düzenlenen baskında öldüğü ifade edilmiş. Bu kişiye ait bilgiler de saldırını yapıldığı gün Suriye’deki muhaliflerin sosyal medya hesaplarında paylaşılmıştı.

Sonuç olarak Hurras ed Din öncülüğündeki operasyon odası, Lazkiye, Hama ve Halep kırsallarındaki saldırılarına devam edecektir. Grup sadece sızma/baskın değil, keskin nişancı ve ağır silahlar ile de rejim güçlerine yönelik saldırılar gerçekleştiriyor.

Kaynak: Çatışma Bülteni

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.