Hurras ed Din'den Esed rejimine saldırı: 30 ölü, onlarca yaralı

Hurras ed Din'den Esed rejimine saldırı: 30 ölü, onlarca yaralı

Suriye'nin kuzeyindeki muhalif gruplardan Hurras ed Din Esed rejimine yönelik bir saldırı düzenledi.

Suriye'nin kuzeyinde aktif olan muhalif gruplardan Hurras ed Din'in öncülüğündeki "Ve Harridil Muminin" (İnananları Teşvik Et) isimli operasyon odası Esed rejimine saldırı düzenledi.

Lazkiye kırsalında yer alan Kürt Dağı bölgesindeki Nahşebba'da gerçekleştirilen saldırıda 20'den fazla Esed rejimi askeri öldürüldü.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre saldırıda çok sayıda asker de yaralandı.

Bölgenin konumu:

Operasyon odası tarafından yayınlanan açıklamada ise, Esed rejiminin askeri noktalarına düzenlenen baskında 30'dan fazla askerin öldüğü, çok sayıda askerin esir alındığı ifade edildi. Saldırı sonrası Esed rejimi askerlerinin bölgeden kaçtığı belirtildi.

Hurras ed Din öncülüğündeki "İnananları Teşvik Et" operasyon odası Lazkiye, Hama, İdlib gibi bölgelerin kırsallarında Esed rejimi birliklerine yönelik benzeri saldırılara uzun süredir devam ediyor.

27 Kasım'da grup tarafından yapılan açıklamada yine Kürt Dağı'nda bir sızma saldırısı gerçekleştirildiği ve çok sayıda askerin öldürüldüğü aktarılmıştı.

Suriye'de Hurras ed Din öncülüğündeki "Ve İnananları Teşvik Et" oluşumu, geçtiğimiz Kasım ayında düzenledikleri saldırılarda rejim güçlerinden 89 kişinin öldürüldüğünü öne sürdü.

Operasyon odası tarafından bu ayın başında yapılan açıklamada, 8 Kasım - 8 Aralık 2018 tarihleri arasında düzenlenen saldırılarda Rusya ve İran destekli Esed rejimine bağlı askerlerden 89 kişinin öldürüldüğü, 16'sının da yaralandığı ifade edilmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.