Hurras ed Din: Bir ayda 89 rejim askeri öldürdük

Hurras ed Din: Bir ayda 89 rejim askeri öldürdük

Suriye'de Hurras ed Din öncülüğündeki oluşum, geçtiğimiz Kasım ayında rejim güçlerinden 89 kişinin öldürüldüğünü öne sürdü.

Suriye'de Hurras ed Din öncülüğündeki "Ve İnananları Teşvik Et" oluşumu, geçtiğimiz Kasım ayında düzenledikleri saldırılarda rejim güçlerinden 89 kişinin öldürüldüğünü öne sürdü.

Grubun sosyal medya ağları üzerinden yaptığı açıklamasında 8 Kasım - 8 Aralık 2018 tarihleri arasında düzenlenen saldırılarda Rusya ve İran destekli Esed rejimine bağlı askerlerden 89 kişinin öldürüldüğü, 16'sının da yaralandığı ifade edildi.

Kasım ayında rejim güçlerinin savunma hattı arkasına 2 sızma saldırısının gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, 14 keskin nişancı saldırısının da düzenlendiği belirtildi.

Rejim kontrolündeki bölgelere yönelik ağır silah saldırıları da gerçekleştiren oluşum, bir aylık süre içinde 17 ağır silah bombardımanı gerçekleştirdiğini de ifade etti.

Suriye'de Esed rejimine karşı savaşan ve El Kaide'ye yakınlığıyla bilinen Hurras ed Din, kısa bir süre önce rejim saflarına yönelik düzenlenen sızmanın görüntülerini yayınlamıştı. 

Grup aynı zamanda rejim güçlerine karşı düzenlenen keskin nişancı saldırılarına ait görüntüleri de sosyal medya ağları üzerinden paylaşmıştı.

Suriye'de geçtiğimiz Mart ayında 10'dan fazla küçük ölçekli muhalif grubun birleşmesiyle kurulan Hurras ed Din grubu, El Kaide'ye yakın bir oluşum olarak gösteriliyor. Ancak grubun kendisi ismi geçen örgüte yönelik herhangi bir bağlılık beyanı yayınlamış değil.

Muhalif grup, geçtiğimiz Ekim ayında yayınladığı bir açıklamayla "Ve Harridul Muminin" (İnananları Teşvik Et) isimli operasyon odası kurduğunu ilan etmişti. 

Kurulan operasyon odasına bağlı savaşçılar, belli aralıklarla Hama kırsalındaki rejim mevzilerine yönelik ağır silah saldırıları da düzenliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.