Hurras ed Din tarafından kurulan operasyon odasının sözcüsü ilk kez konuştu

Hurras ed Din tarafından kurulan operasyon odasının sözcüsü ilk kez konuştu

Suriye'nin kuzeyinde faaliyet gösteren Ensar el İslam, Ensar ed Din ve El Kaide'ye yakınlığıyla bilinen Hurras ed Din tarafından kurulan operasyon odasının askeri sözcüsü ilk kez konuştu.

Suriye'nin kuzeyinde kısa bir süre önce teşkil edilen "Müminleri Teşvik Et" isimli operasyon odasının askeri sözcüsü ilk kez konuştu. 

Suriye'de gazetecilik faaliyetleri yürüten Bilal Abdulkerim'in yönettiği On the Ground News' konuşan askeri sözcü birçok önemli noktaya değindi. 

Ensar el İslam, Ensar ed Din ve El Kaide'ye yakınlığıyla bilinen Hurras ed Din tarafından kurulan operasyon odası yakın zamanda rejime birçok saldırı düzenlemişti. Hama kuzey ve batı kırsalında grup tarafından gerçekleştirilen saldırıların, rejimin saldırılarına bir cevap olarak düzenlendiği belirtilmişti.

Operasyon odasının askeri sözcüsü ile yapılan röportajdan satır başları:

"Rejime saldırılar sıklaşmalı"

- Askeri sözcü operasyon odasının, üç grubun liderleri arasındaki görüşmeler neticesinde oluşturulduğunu belirterek, kurulma amacının ise güçleri birleştirerek Esed rejimine yönelik saldırıları sıklaştırmak olduğunu söyledi.

"Müminleri Teşvik Et" operasyon odasının askeri sözcüsü Abdussabur es Sahili, muhalif grupların bir araya gelerek oluşturdukları Fetih Ordusu'nu hatırlatarak, bunun birçok bölgenin ele geçirilmesinde etkili olduğunu dile getirdi.

Sözcü, tüm grupları bu oluşuma ve saldırılara destek vermeye çağırdı.

Siyasi süreç hakkındaki görüşler

- Askeri sözcü, rejime yönelik düzenlenen son saldırıya da değindi. Oluşumun sözcüsünün ifadesine göre, Hama kuzeybatı kırsalında düzenlenen söz konusu saldırı, farklı gruplardan 10 savaşçı tarafından düzenlendi.

Sözcünün ifadesine göre saldırıda 24 Esed rejimi askeri öldürüldü.

- On the Ground News muhabiri, oluşumun sözcüsüne siyasi süreçlerle ilgili bir soru da yöneltti. Muhabirin "bu tür saldırıların Esed rejimine İdlib'e saldırmak için bir bahane verdiğini söyleyenler var" ifadesine cevap olarak askeri sözcü süreçle ilgili bazı noktalara değindi.

- Askeri sözcü Guta ve Dera'da da benzeri süreçlerin yaşandığını ve Esed rejiminin bu bölgelerdeki anlaşmalara uymadığını öne sürdü. Sözcü, "Müslümanların anlaşmalara ve siyasi çözümlere bel bağlamaması gerektiğini" söyledi. "Şeri siyasete karşı olmadıklarını" belirten askeri sözcü, ancak askeri açıdan güçlü olarak düşmanlarına belirli şartları dayatabileceklerini ifade etti ve mevcut sürecin "yabancı güçlerce dayatıldığını" öne sürdü.

Sözcü anlaşmalara uyarlarsa sivillerin mülteci olarak bölgeden çıkmak zorunda kalacağını belirtti.

- Abdussabur es Sahili, rejimin muhalifleri pasifleştirirken kendi güçlerini saldırıya hazırladığını, "Esed rejiminin amacının ya muhalifleri askeri olarak bitirmek ya da kendisini bölgede yeniden egemen kılacak şekilde muhaliflerle bir anlaşma yapmak olduğunu" söyledi.

- Askeri sözcü, "Allah'ın dini hakim oluncaya kadar cepheyi terk etmeyeceklerini" söyledi ve diğer muhalif grupların da kendileriyle beraber rejime karşı savaşmasını istedi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.