Hurras ed Din grubu Lazkiye'deki rejim mevzilerine baskın düzenledi

Hurras ed Din grubu Lazkiye'deki rejim mevzilerine baskın düzenledi

Lazkiye kırsalında bulunan Kürt Dağı bölgesindeki rejim mevzilerine Hurras ed Din grubu tarafından baskın düzenlendiği bildirildi.

Suriye'nin Lazkiye kenti kırsalında bulunan Kürt Dağı bölgesindeki rejim mevzilerine Hurras ed Din grubu tarafından baskın düzenlendiği bildirildi.

Suriye'den haber aktarımı yapan yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Hurras ed Din grubunun öncülüğündeki "Ve Harridul Muminin" oluşumu Lazkiye kırsalındaki Kürt Dağı (Cebel el Ekrad) bölgesinde rejimin savunma hattı gerisine bir sızma saldırısı düzenledi.

27 Kasım tarihinde "Ve Harridul Muminin operasyon odası" tarafından da sosyal medya üzerinden saldırıya ilişkin bir açıklama yayınlandı.

Açıklamada, Kürt Dağı'nda rejim güçlerinin savunma hattı gerisine yönelik bir sızma saldırısı düzenlendiği ve rejimin bölgedeki mevzilerine baskın düzenlendiği belirtildi.

Baskında, rejim güçlerinden çok sayıda kişinin öldüğü veya yaralandığının ifade edildiği açıklamada ayrıca ölen ve yaralananlar arasında rütbeli isimlerin de bulunduğu öne sürüldü.

Saldırıya ilişkin grup tarafından bir görüntü yayınlanmadı. Grup, geçtiğimiz 16 Kasım tarihinde de Lazkiye kırsalındaki bölgede rejim mevzilerine benzer bir saldırı gerçekleştirmişti.

Suriye'de geçtiğimiz Mart ayında 10'dan fazla küçük ölçekli muhalif grubun birleşmesiyle kurulan Hurras ed Din grubu, El Kaide'ye yakın bir oluşum olarak gösteriliyor.

Muhalif grup, geçtiğimiz Ekim ayında yayınladığı bir açıklamayla "Ve Harridul Muminin" (İnananları Teşvik Et) isimli operasyon odası kurduğunu ilan etmişti. 

Kurulan operasyon odasına bağlı muhalifler, belli aralıklarla Hama kırsalındaki rejim mevzilerine yönelik ağır silah saldırıları da düzenliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.