Hurras ed Din'den Hama'da rejim mevzilerine saldırı

Hurras ed Din'den Hama'da rejim mevzilerine saldırı

Hurras ed Din grubunun Hama kırsalında rejim mevzilerine yönelik saldırı gerçekleştirdiği bildirildi.

Suriye'de El Kaide ile ilişkilendirilen grupların başında gelen Hurras ed Din (Dinin Muhafızları) grubu, sosyal medya ağları üzerinden rejim mevzilerine yönelik gerçekleştirdiği saldırıya dair görüntüler yayınladı.

Muhalif grubun yayınladığı görüntüler arasında silahlı birtakım eğitimlerin yer aldığı fotoğraflar da bulunuyor. Grup, Hama ili kuzeybatı kırsalındaki rejim mevzilerine gerçekleştirdiği saldırıya ait anlara dair de birçok fotoğraf yayınlamış.

Yayınlanan görsellerde Hurras ed Din grubuna bağlı muhalif savaşçıların Rusya ve İran destekli rejim koalisyonuna bağlı güçlerin mevzilerine sızdığı görülüyor. 

Hafif ve ağır silahlarla geriden ve sızma hattından rejim unsurlarının konuşlu bulunduğu belirtilen yapılara yönelik düzenlenen saldırıyla ilgili gurubun yaptığı 4 Ağustos tarihli kısa açıklamada, saldırı sonrasında rejim unsurlarının saflarında ölü ve yaralıların olduğu ifade edildi.

Grup tarafından paylaşılan görsellerden bazıları:

h1-008.jpg

h2-004.jpg

h3-003.jpg

h4-001.jpg

Hurras ed Din grubu geçtiğimiz dönemde de Lazkiye kırsalındaki rejim mevzilerine yönelik sızmalar gerçekleştirmiş ve birçok rejim unsuru bu saldırılarda öldürülmüştü.

Suriye'de birçok muhalif grubun bir araya gelmesiyle meydana gelen oluşumun El Kaide'nin Suriye'deki yapılanması olduğu öne sürülüyor. Ancak şu ana kadar kadar muhalif gruptan bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmış değil.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.