Suriye'de iki muhalif grup Hurras ed Din'e katıldı

Suriye'de iki muhalif grup Hurras ed Din'e katıldı

İdlib çevresinde küçük çaplı iki muhalif grubun Hurras ed Din'e katıldığı ifade edildi.

Suriye'nin kuzeyinde muhalif gruplar arasında birleşmeler devam ediyor. Son olarak Özgür Suriye Ordusu eksenli muhalif gruplar Ulusal Özgürleştirme Cephesi adı altında birleşmiş, bu hamle sonucu bölgede iki büyük çatı oluşum meydana gelmişti.

Bölgede bir birleşme haberi de Hurras ed Din'den geldi. Bölgede faaliyet gösteren Ensaru'l Hak ve Ebna eş Şeria adlı iki grup bir açıklama yayınlayarak Hurras ed Din'e katıldıklarını ilan ettiler.

Iki grubun toplam yaklaşık 200 mensubunun olduğu ifade edildi. Öte yandan ferdi düzlemde de gruba katılımlar oldu. Sosyal medyada yapılan bir başka açıklamaya göre "Ebu Amru el Tunusi ve Ebu Yeman el Vezani bazı ilim talebeleri ile beraber Hurras ed Din'e katıldı."

Suriye'de rejim muhalifi güçlerin elinde kalan son bölge İdlib ve çevresi. Bu bölgede faaliyet gösteren muhalif gruplar rejimin bölgeye yönelik saldırı söylentileri doruğa çıkarken birleşme çalışmalarına hız vermiş durumda.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.