Muhalifler Hama'da rejim mevzilerini vurdu

Muhalifler Hama'da rejim mevzilerini vurdu

Suriyeli muhaliflerin Hama kırsalında konuşlu bulunan rejim mevzilerini hedef aldığı bildirildi.

Suriyeli muhaliflerin Hama kırsalında konuşlu bulunan rejim mevzilerini hedef aldığı bildirildi.

Suriye'de Rusya ve İran tarafından desteklenen Esed rejimine karşı savaşan Hurras ed Din yapılanmasına bağlı silahlı güçler, Hama kuzey kırsalındaki rejim mezilerini topçu ateşleriyle hedef aldı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Hama kuzey kırsalındaki Muhrada köyünde konuşlu bulunan rejim güçleri mevzilerine yönelik topçu atışları düzenlendi.

Hurras ed Din öncülüğündeki "Ve Harridil Muminin" operasyon odası tarafından yapılan açıklamada topçu saldırısının kendilerine bağlı birlikler tarafından düzenlendiği ifade edildi. Grubun açıklamasına göre düzenlenen topçu atışlarından rejim güçlerinden 8 kişi öldü veya yaralandı.

Öte yandan muhalif gruba bağlı medya kaynakları, gece saatlerinde düzenlenen saldırıya ilişkin görüntüleri servis etti.

h13-002.jpg

h15.jpg

Suriye'nin Lazkiye ili kırsalında rejim mevzilerine yönelik düzenlediği baskınlarla son dönemde isminden sıkça söz ettiren Hurras ed Din öncülüğündeki operasyon odası, Hama ve Halep kırsalında da rejim güçlerine yönelik saldırılar gerçekleştiriyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.