İdlib'de muhalifler ve aşiretler Soçi Anlaşması'nı değerlendirdi

İdlib'de muhalifler ve aşiretler Soçi Anlaşması'nı değerlendirdi

İdlib'de halkın ve aşiretlerin de katılımıyla Soçi kararlarına dairbir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgede, Soçi'de alınan kararları değerlendirmek üzere bir sempozyum düzenlendi.

Muhaliflerin, yerel halkın, sivil kanaat önderlerinin ve aşiretlerin de katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Soçi'de alınan kararlara dair yorumlar ortaya kondu. Sempozyum sonunda ortak bir açıklama yayınlandı.

İdlib'de düzenlenen sempozyum sonrası yapılan açıklamadan satır başları:

- Toplantıda ve sonuç bildirgesinde ortaya konulan en temel açıklama, "devrimin rejim devrilene kadar devam etmesine" yönelik ortak kanaat açıklaması oldu.

- Açıklamada, "Bir işgalci olduğu için Rusya'nın garantör kabul edilmemesi ve Rus tarafına güvenilmemesi gerektiği" ifade edildi.

- Yapılan açıklamanın önemli bir noktası da cephe hatlarındaki "ribat" (nöbet) noktalarının çekilme olmayacağı ifadesiydi. Aynı zamanda "silahların teslimi" söylentilerine de değinildi ve "silahların devrimin malı olduğu ve teslim edilmeyeceği" dile getirildi.

- "Tüm muhalif grupların rejim ve Rusya'nın saldırısına hazırlanması gerektiği" vurgulanarak, muhalif gruplara tek bir ordu altında birleşme çağrısı yapıldı.

- Esed rejimi tarafından esir tutulan tüm kişilerin serbest bırakılması talep edildi.

- "Esed rejimine herhangi bir bölgenin teslim edilmesi" reddedilerek tüm bölgenin son noktaya kadar savunulacağı belirtildi.

- Tüm mültecilerin, yerleşim yerlerine "Esed ve Rus işgali olmadan" geri dönmelerinin gerektiği ifade edildi.

- Sivillere, "nöbet tutan muhaliflere maddi ve manevi tüm vesilelerle destek olma" çağrısı yapıldı.

- Suriye'de muhaliflerin elindeki bölgelere dair kararlarda Suriyelilerin söz sahibi olması gerektiği dillendirildi.

- Arap alemindeki ve tüm dünyadaki medya organlarına İdlib meselesini destekleme ve bölgeye gelerek durumu yerine gözlemleme çağrısı yapıldı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.