Muhaysini Soçi Anlaşması'nı yorumladı

Muhaysini Soçi Anlaşması'nı yorumladı

Suriye'de savaşın önemli isimlerinden Muhaysini, Soçi Anlaşması'na dair bir açıklama yaptı.

Suriye'de Türkiye ve Rusya öncülüğünde varılan Soçi Anlaşması'nın yankıları sürüyor. Muhalifler ve rejim arasında bir silahsız bölge oluşturulması, bölgede Türk ve Rus askerlerin devriye gezmesi ve ağır silahların bölgeden uzaklaştırılmasını öngören anlaşmaya dair bölgeden çok sayıda açıklama gelmişti.

Bu açıklamalara bir yenisi daha eklendi. Bölgenin önemli isimlerinden Abdullah Muhaysini, Soçi Anlaşması'da dair görüşlerini paylaştı.

İdlib bölgesinde birçok farklı görev yapmış olan Muhaysini'nin anlaşmaya dair yorumları:

- Muhaysini, bölgede verilecek kararların ayrıntılı şekilde değerlendirilmesi gerektiği görüşünde. Bu doğrultuda "tahliller, istişareler ve istihare" yapılması gerektiğini belirtiyor.

- Muhalif isim, silah bırakma söylentilerine de değinerek "silahınız namusunuzdur" ifadesini kullanıyor ve silahların bırakılmasının "halkın istikbalini heba edeceğini" söylüyor.

- Abdullah Muhaysini, diğer birçok muhalif isim gibi bölgedeki muhalif güçlere "şehitlerin kanlarına ihanet etmeyin" uyarısında bulunuyor. Aynı zamanda muhaliflerin safında savaşmak için bölgeye gelen yabancı savaşçılardan da bahsederek, geri dönmesi mümkün olmayan bu kişilere dair "muhacirler size emanet" şeklinde konuşuyor.

- Suudi Arabistanlı ilim adamına göre, muhalifler "halkın, dinlerinin ve namuslarının çıkarları için hareket etmeli." Bu doğrultuda Muhaysini'nin, silahların bırakılması ve rejim ile uzlaşıyı öngören bir plana karşı olduğunu söylemek mümkün.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum