İdlib'de polis şefine bombalı suikast

İdlib'de polis şefine bombalı suikast

İdlib'in kuzeyinde muhalif güçlere bağlı polis şefine yönelik bombalı suikast düzenlendi.

İdlib'in kuzeyinde muhalif güçlere bağlı polis şefine yönelik bombalı suikast düzenlendi.

Suriye'nin muhaliflerin kontrolündeki bölgesi olan İdlib iline bağlı Dana beldesinde düzenlenen bombalı suikastte bölgenin polis şefi yaşamını yitirdi.

Polis şefi Ahmed el Caro, arabasına bindiği sırada aracın altına daha önceden yerleştirilmiş el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada Caro'nun olay yerinde yaşamını yitirdiği belirtildi.

Polis şefinin hedef alınana aracı:

p1.jpg

p2.jpg

Çatışmalar yerini suikastlere bıraktı

Suriye'de çatışan muhalif gruplar Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) ve Tahrir Suriye Cephesi (TSC) ile Sukuru'ş Şam grubu arasında sağlanan ateşkes anlaşmasından hemen sonra muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde suikast saldırıları patlak verdi.

Ateşkesin başladığı günden bu yana düzenlenen suikastlerde aralarında muhaliflerin yönetici kadrosundan isimlerin de bulunduğu en az 15 kişi yaşamını yitirdi çok sayıda kişi de yaralandı.

Ateşli silah ve el yapımı patlayıcılarla düzenlenen suikastlerde Türkistan İslam Partisi'ne (TİP) bağlı muhalif savaşçılar da hedef alınıyor. TİP, HTŞ'ye yakınlığıyla biliniyor. Ayrıca Doğu Türkistanlı savaşçılardan oluşan muhalif grup, yaşanan iç çatışmada HTŞ saflarında yer almıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.