İdlib'de eş zamanlı suikastler: En az 14 ölü

İdlib'de eş zamanlı suikastler: En az 14 ölü

İdlib kent merkezi ve kırsalında yaşanan suikastlerde çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

İdlib kent merkezi ve kırsalında yaşanan suikastlerde çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

Saha kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolünde bulunan İdlib kent merkezi ve kırsalındaki bölgelerde dün geceden itibaren koordine suikastler düzenlenmeye başlandı.

Kent merkezi ve kırsalında kimliği belirsiz silahlı kişilerce düzenlendiği belirtilen suikastlerin Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) ile Tahrir Suriye Cephesi (TSC) arasında varılan ateşkesten hemen sonra başladığı ifade ediliyor.

En az 14 kişi öldü

Saha kaynakları, ateşkes sonrası başlayan suikastlerde aralarında HTŞ, Türkistan İslam Partisi, Ceyşu'l Ahrar ve Felaku'ş Şam'a bağlı muhaliflerin de olduğu en az 14 kişinin öldüğünü belirtiyor. 

Saldırılar sonucu ölenler arasında muhaliflerin yönetici kadrosundan isimlerin de bulunduğu ifade edilmekte.

Öte yandan İdlib'de düzenlenen suikast saldırıları sırasında kontrol noktalarındaki silahlı grupların karşılık vermesiyle kısa süreli çatışmaların yaşandığı ifade ediliyor. 

HTŞ ve TSC arasında yapılan ateşkes anlaşmasından bir gün sonra başlayan seri suikast saldırılarının, gruplar arasındaki çatışmaları tekrar alevlendirmesinden endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.