İdlib'de çatışmalar yerini suikastlere bıraktı

İdlib'de çatışmalar yerini suikastlere bıraktı

Suriye'nin kuzeyinde geçtiğimiz günlerde muhalif gruplar arasında sağlanan anlaşmalar, yerini suikastlere bıraktı.

Suriye'nin kuzeyinde geçtiğimiz günlerde muhalif gruplar arasında sağlanan anlaşmalar, yerini suikastlere bıraktı.

Saha kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Suriye'nin kuzeyinde Tahriru'ş Şam Heyeti'ne (HTŞ) bağlı muhaliflere yönelik suikastler tekrar başladı.

24 Nisan akşamı Tahriru'ş Şam Heyeti ve Tahrir Suriye Cephesi (TSC) arasında varılan ateşkes anlaşması öncesi dönemde İdlib ve Halep kırsalındaki bölgelerde HTŞ'ye bağlı savaşçılara yönelik suikastler düzenleniyordu.

Taraflar arasındaki çatışmaların devam ettiği dönemde suikast saldırılarının durduğu gözlemlenirken, yeni sağlanan ateşkesin ertesi günü suikastler tekrar patlak verdi.

Nureddin Zengi ve Ahraru'ş Şam suçlanıyor

HTŞ'ye bağlı yönetici ve savaşçı kadrosuna yönelik dün ve bugün düzenlenen suikastlerde aralarında Türkistan İslam Partisi (TİP) mensuplarının da olduğu en az 4 muhalif yaşamını yitirdi. 

Yerel kaynaklar, düzenlenen suikastlerin arkasındaki Nureddin Zengi Hareketi ve Ahraru'ş Şam gruplarının olduğunu öne sürüyor.

HTŞ'ye bağlı güçler, geçtiğimiz dönemde kendi kontrollerindeki bölgelerde suikastler düzenleyen kişileri yakalamış, bu kişiler HTŞ'ye karşı düzenlenen suikastlerin arkasında Nureddin Zengi Hareketi ve Ahraru'ş Şam'ın olduğunu öne sürmüştü.

Muhalifler arasında sağlanan ateşkesin üzerinden birkaç gün geçmeden suikastlerin tekrar başlaması, sağlanan ateşkes anlaşması için kırılgan bir sürecin başladığına işaret ediyor. 

Kaynak: Mepa News

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.