HTŞ ve TSC arasındaki çatışmalarda 700 muhalif öldü iddiası

HTŞ ve TSC arasındaki çatışmalarda 700 muhalif öldü iddiası

Suriye'de bir süredir devam eden muhalifler arası iç çatışmada ölen ve yaralananların sayısı açıklandı.

Suriye'de bir süredir devam eden muhalifler arası iç çatışmada ölen ve yaralananların sayısı açıklandı.

Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) ile Tahrir Suriye Cephesi (TSC) arasında son dönemde devam eden çatışmalarda en az 700 muhalifin hayatını kaybettiği iddia edildi.

"2 Ayda 700 ölü"

Bölge kaynaklarına dayandırılan bilgiye göre; başta İdlib olmak üzere Halep'in batı kırsalındaki bölgelerde de muhalif unsurların kendi arasında yaşanan çatışmalarda bölge kaynakları tarafından aktarılan rakamlara göre en az 700 muhalif öldü, 500'den fazlası da yaralandı.

Yüzlerce muhalif esir durumda

Aktarılan bilgilere göre Tahrir Suriye Cephesi'nin elinde Tahriru'ş Şam Heyeti mensubu olduğu belirtilen en az 300 muhalif esir durumda. Aynı şekilde Tahriru'ş Şam Heyeti'nin elinde de diğer gruba mensup olduğu öne sürülen en az 200 kişinin olduğu ifade ediliyor.

Tahrir Suriye Cephesi, geçtiğimiz 18 Şubat tarihinde Ahraru'ş Şam ve Nureddin Zengi Hareketi gruplarının birleşmesiyle kurulmuştu. Sukuru'ş Şam'ın da destek verdiği oluşum kurulduğu günden bu yana Tahriru'ş Şam Heyeti ile çatışıyor.

Çatışmalar ağırlıklı olarak Halep'in batı, İdlib'in ise kuzey bölgelerinde yoğunlaşmış durumda. 

Taraflar arasında geçtiğimiz dönemde birden fazla kez ateşkes anlaşması yapılmış, ancak uygulanan ateşkesin kalıcı olması sağlanamamıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.