HTŞ'den Yermük esir takası açıklaması

HTŞ'den Yermük esir takası açıklaması

Önceki günlerde HTŞ ve rejim arasında takas gerçekleştirilmişti.

Suriyeli muhalif grup Heyet Tahriru'ş Şam (HTŞ), Şam'ın Yermük kampında rejim ile gerçekleşen esir takası ile ilgili bir beyanat yayınlayarak, konuya açıklık getirdi. Fetih Medya'nın aktardığına göre yayınlanan beyanatta, “Şam’ın evlatları eşsiz bir direniş ile çok sayıda kurban vermelerine ve 4 sene süren ambargoya rağmen, IŞİD ve rejimin saldırıları karşısında sebat ile direnmişlerdir.” ifadelerine yer verildi.

IŞİD'in son saldırısında da başarısız olduğuna değinilirken, bundan sonra ise rejim milislerinin Keferya ve Fua bölgelerinde yaşayan Nusayrileri kurtarma amacıyla yeni bir saldırı başlattığını ancak bunun da başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından pazarlık yapmaya başladığı iddia edildi.

Açıklamada, "İran’ın en sonunda Yemuk kampının boşaltılması karşılığında, 1000 Nusayrinin çıkışını kabul etmesiyle anlaşmaya varılmıştır." denildi. Açıklamanın son kısmında ise, halen Keferya ve Fua’da 6 bin Nusayrinin bulunduğa işaret edilerek, bu açıdan rejimin elinde esir tutulan çok daha fazla kişinin kurtarılması için pazarlık şansının bulunduğu ve bunun için çalışıldığı vurgulandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.