HTŞ'den İdlib'de suikast hücrelerine baskın

HTŞ'den İdlib'de suikast hücrelerine baskın

Tahriru'ş Şam Heyeti İdlib'de artan suikastler üzerine operasyonlar düzenlemeye başladı.

Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) İdlib'de artan suikastler üzerine operasyonlar düzenlemeye başladı.

Muhalif gruba bağlı İba haber ajansı tarafından yapılan açıklamada, İdlib kırsalında suikastler düzenleyen bir gruba yönelik operasyon yapıldığı ifade edildi.

Hücre evine düzenlenen baskında ateşkes sonrası patlak veren suikastlere karıştığı ifade edilen kişilerin yakalandığı belirtildi.

Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgede yaşanan iç çatışmalarda ateşkes sağlanmasından kısa bir süre sonra bölgede muhalif savaşçıları hedef alan suikastler düzenlenmeye başlanmıştı.

Dün gece yoğunlaşan suikastler sonucu aralarında yöneticilerin de olduğu en az 14 muhalifin yaşamını yitirdiği ifade ediliyor.

Öte yandan Suriye'de yürüttüğü çalışmalarla bilinen din adamı Dr. Abdullah Muhaysini'ye yönelik de bu sabah bir saldırı düzenlenmişti. 

Muhaysini'nin içinde bulunduğu araç İdlib'in güneyindeki Serakib beldesinde el yapımı patlayıcıyla hedef alınmış, Muhaysini saldırıdan canlı olarak kurtulmayı başarmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.