HTŞ'den Rusya'ya bağlı 'suikast hücrelerine' baskın

HTŞ'den Rusya'ya bağlı 'suikast hücrelerine' baskın

Tahriru'ş Şam Heyeti Suriye'nin kuzeyinde güvenlik operasyonlarının devam ettiğini belirtti.

Tahriru'ş Şam Heyeti Suriye'nin kuzeyinde güvenlik operasyonlarının devam ettiğini belirtti.

Suriye'nin kuzeyinde Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) ile Tahrir Suriye Cephesi (TSC) arasındaki çatışmaların sona ermesiyle birlikte artan suikastler sebebiyle muhalifler, bölgede güvenliği sağlamak için ek tedbirler aldı.

Tahriru'ş Şam Heyeti, artan suikastlerle birlikte geçtiğimiz dönemde sokaklardaki güvenlik güçlerinin sayısında artırıma gitmişti.

Muhalif grup bununla birlikte bölgedeki hücre yapılanmalarına yönelik baskınlarını da sürdürüyor.

HTŞ'ye bağlı "İba Medya Kurumu" tarafından dün yayınlanan bir açıklamada, muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde suikastler düzenlediği ifade edilen birçok hücre yapılanmasına karşı baskınlar düzenlendiği belirtildi.

Hücreler doğrudan Hmeymim'e bağlı

Tahriru'ş Şam Heyeti Emniyet Müdürü Hüseyin Şami'nin açıklamasına göre, Suriye'nin kuzeyinde iki aydan daha fazla bir süre devam eden takip sürecinin ardından düzenlenen operasyonlarda yakalanan kişiler, doğrudan Rusya'nın idaresindeki Hmeymim askeri üssüne bağı.

"Tüm hücreler kadınlar tarafından idare ediliyor"

Şami'nin açıklamasında ana hücrelerin çökertildiği, soruşturma ve takiplerin devam ettiği ifade edilirken, hücrelerin birbirinden bağımsız şekilde hareket ettiği belirtildi.

Ayrıca açıklamada, birbirinden bağımsız küçük ölçekli her hücre yapılanmasının başında bir kadının bulunduğu bilgisi kaydedildi.

Öte yandan İba tarafından yapılan açıklamada, düzenlenen operasyonlarda IŞİD'e bağlı hücrelere yönelik de baskınlar düzenlendiği, muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde saldırılar gerçekleştiren IŞİD unsurlarının tutuklandığı ifade edildi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.