İdlib'de 2 Türk muhalife suikast

İdlib'de 2 Türk muhalife suikast

İdlib'in kuzeyinde Türk oldukları belirtilen muhalifler suikaste uğradı.

İdlib'in kuzeyinde Türk oldukları belirtilen muhalifler suikaste uğradı.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Suriye'nin kuzeyindeki İdlib ilinde Türk oldukları belirtilen 2 muhalif savaşçıya yönelik suikast düzenlendi.

Tahriru'ş Şam Heyeti ile (HTŞ) organik bağı bulunmayıp, muhalif gruba yakın olduğu belirtilen iki kişinin İdlib'in kuzeyindeki Beşira beldesi yakınlarında uğratıkları silahlı suikast sonrası yaşamlarını yitirdiği ifade ediliyor.

32-001.jpg

33.jpg

İdlib'de artan suikastler

24 Nisan akşamı Tahriru'ş Şam Heyeti ile Tahrir Suriye Cephesi (TSC) arasında sağlanan ateşkes anlaşması sonrasında İdlib ve Halep kırsalındaki bölgelerde suikast saldırıları patlak vermişti. 

Nureddin Zengi ve Ahraru'ş Şam suçlanıyor

HTŞ'ye bağlı yönetici ve savaşçı kadrosuna yönelik düzenlenen suikastlerde, aralarında Türkistan İslam Partisi (TİP) mensuplarının da olduğu çok sayıda muhalif yaşamını yitirdi. 

Yerel kaynaklar, düzenlenen suikastlerin arkasındaki Nureddin Zengi Hareketi ve Ahraru'ş Şam gruplarının olduğunu öne sürüyor.

HTŞ'ye bağlı güçler ise geçtiğimiz dönemde kendi kontrollerindeki bölgelerde suikastler düzenleyen kişileri yakalamış, bu kişiler HTŞ'ye karşı düzenlenen suikastlerin arkasında Nureddin Zengi Hareketi ve Ahraru'ş Şam'ın olduğunu öne sürmüştü.

Muhalifler arasında sağlanan ateşkesin üzerinden birkaç gün geçmeden suikastlerin tekrar başlaması, sağlanan ateşkes anlaşması için kırılgan bir sürecin başladığına işaret ediyor. 

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.