Tahriru'ş Şam'dan IŞİD hücre evine baskın

Tahriru'ş Şam'dan IŞİD hücre evine baskın

Tahriru'ş Şam'a bağlı silahlı güçlerin IŞİD'İn İdlib'deki hücre yapılanmasına operasyon düzenlediği bildirildi.

Tahriru'ş Şam'a bağlı silahlı güçlerin IŞİD'İn İdlib'deki hücre yapılanmasına operasyon düzenlediği bildirildi.

Mepa News'in bölge kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Suriye'deki muhalif oluşum Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) İdlib kırsalında IŞİD'in hücre yapılanmalarına yönelik operasyon düzenledi.

İdlib'in batı kırsalındaki Salkin beldesinde dün düzenlenen operasyonda, IŞİD'e bağlı olduğu belirtilen kişilerle HTŞ güçleri arasında çatışmalar yaşandı.

"Operasyon IŞİD'in eğitim kampına düzenlendi"

HTŞ'ye bağlı İba Haber Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Salkin beldesinde düzenlenen baskında IŞİD'in bölgedeki eğitim kampının hedef alındığı ifade edildi.

Suriye sahasından haber aktarımı yapan aktivistler, bölgenin HTŞ güçlerince kuşatmaya alınmasıyla IŞİD'lilerle çatışmanın başladığını, 10'dan fazla IŞİD'linin bu çatışmalarda öldürüldüğünü ifade etti.

Baskının düzenlendiği hücre evindeki IŞİD mensuplarının, Suriye'nin kuzeyinde muhaliflere yönelik suikastleri organize eden gruplardan biri olduğu ifade ediliyor.

Geçtiğimiz aylardan bu yana Suriye'nin kuzeyinde muhalif gruplara yönelik suikastler düzenlenmekte.

El yapımı patlayıcı ve ateşli silahlarla düzenlenen suikastlerde şu ana kadar onlarca sivil ve muhalif savaşçı hayatını kaybetti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.