Şam'ın güneyinde IŞİD ve rejim 'düellosu': 39 ölü

Şam'ın güneyinde IŞİD ve rejim 'düellosu': 39 ölü

Başkent Şam'ın güneyinde devam eden çatışmalarda rejime bağlı güçlerin kaybı gittikçe artıyor.

Başkent Şam'ın güneyinde devam eden çatışmalarda rejime bağlı güçlerin kaybı gittikçe artıyor.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyinde Rusya ve İran destekli rejim koalisyonuyla IŞİD arasındaki şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Rejim güçlerinin karadan ilerleme girişimleri büyük ölçüde başarısızla sonuçlanırken, Rus savaş uçaklarının rejime bağlı güçlerin karadan ilerleme girişimlerine destek verdiği ifade ediliyor.

Muhalifler bölgeyi tahliye ediyor

Şam'ın güneyinde yaklaşık 5 yıldır kuşatma altında olan bölgedeki muhalif unsurlar Rusya ve rejimle sağlanan anlaşma sonrasında bölgeden tahliye olmaya başladı.

sas.jpg

Şam'ın güneyinde tahliyeler devam ediyor

Muhaliflerin tahliye ettiği birkaç bölgenin IŞİD tarafından ele geçirildiği belirtilirken, bu bölgelerde rejime bağlı güçlerle IŞİD arasında çatışmaların başladığı aktarılıyor.

"Rejim güçlerinden 39 kişi öldü"

Muhaliflerin bölgeden tahliye olmasıyla birlikte yaşanan çatışmalar tamamıya IŞİD ve rejim koalisyonu arasında yoğunlaşmış durumda. 

IŞİD'e bağlı haber ajansı "Amak" tarafından yapılan açıklamada, Yermük Mülteci Kampı, Haceru'l Esved ve Yelde bölgelerinde yaşanan çatışmalarda rejim güçlerinin saldırılarının geri püskürtüldüğü ve en az 39 rejim unsurunun bu bölgedeki çatışmalarda öldürüldüğü öne sürüldü.

Muhaliflerin bölgeden tamamen tahliye olmasının ardından IŞİD ile rejim koalisyonu arasındaki çatışmaların daha da şiddetlenmesi bekleniyor.

Rusya ve İran destekli rejim koalisyonu ve IŞİD arasında çatışmaların başında tahliye müzakereleri yürütülmüş ancak anlaşmaya varılamamıştı. Şam'ın güneyindeki bölgede bulunan Tahriru'ş Şam unsurları da geçtiğimiz günlerde Suriye'nin kuzeyine tahliye edilmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.