HTŞ ve TSC arasında ateşkes sağlandı

HTŞ ve TSC arasında ateşkes sağlandı

Suriye'de çatışan muhalif gruplar arasında ateşkes anlaşması sağlandığı bildirildi.

Suriye'de çatışan muhalif gruplar arasında ateşkes anlaşması sağlandığı bildirildi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Suriye'de muhalif gruplar arasında uzun süredir devam eden çatışmalar dün akşam saatlerinde sağlanan ateşkes anlaşmasıyla süresiz olarak durduruldu.

Çatışan gruplar tarafından da doğrulanan habere göre, Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) ile Tahrir Suriye Cephesi (TSC) ve Sukuru'ş Şam arasında süresiz olarak ateşkes anlaşması sağlandı.

Yapılan açıklamalarda, ateşkesin Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolünde bulunan tüm bölgeleri kapsadığı ifade edildi. 

Ateşkes anlaşmasına göre, tüm bölgelerdeki çatışmalar durdurulacak ve gruplar tarafından esir alınan tüm mühalif savaşçılar karşılıklık olarak serbest bırakılacak. 

Ayrıca tıpkı geçen dönemki başarısız ateşkes anlaşmalarında olduğu gibi, yollara kurulan kontrol noktaları da kaldırılıp, karşılıklı tutuklamalara da son verilecek.

Öte yandan sağlanan ateşkesle birlikte grupların Suriye'deki genel durumu değerlendirmek için bir kurul oluşturacağı ifade ediliyor.

HTŞ ile TSC arasında ateşkes sağlanmasına yönelik müzakereler taraflar arasında uzun süredir yürütülüyordu. Sağlanan ateşkes anlaşmasının diğerlerine nispeten daha kalıcı olacağı düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.