HTŞ, Ulusal Ordu'nun bir parçası olacak iddiası

HTŞ, Ulusal Ordu'nun bir parçası olacak iddiası

İddialara göre, Tahriru'ş Şam Heyeti, kurulacak yeni oluşumun bir parçası olacak.

İddialara göre, Tahriru'ş Şam Heyeti, kurulacak yeni oluşumun bir parçası olacak.

Suriye'den haber aktarımı yapan "Shaam Network"ün kendi kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) lideri Ebu Muhammed el Cevlani muhalif grubun yöneticileriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Grubun yeni bir tarihi sürece geçeceğine ilişkin konuların konuşulduğunun iddia edildiği toplantıda, "Shaam Network"ün iddasına göre HTŞ'nin kurulacak yeni bir oluşumun parçası olabileceği ifade edildi.

Yine iddialara göre grup lideri Cevlani, toplantıda yaptığı konuşmada yeni oluşuma dahil olunmasıyla grubun uluslararası anlamda kabul gören "Terör Örgütleri Listesi"nden de çıkacağını ifade etti.

"Ulusal Ordu oluşumu"

Ajansın öne sürdüğü bilgilere göre Cevlani yeni oluşumun, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Fırat Kalkanı bölgesindeki belli gruplar ve diğer bazı muhalif grupların bir araya gelmesiyle kurulacağını ifade etti.

Yeni oluşum için ise "Ulusal Ordu" isminin geçtiği, Suriye'nin en etkin muhalif grubu olan HTŞ'nin askeri ve siyasi anlamda yeni bir döneme geçiş yapmak üzere olduğu bilgileri de ajans tarafından öne sürülenler arasında. 

Tahriru'ş Şam Heyeti'nden ise "yeni oluşum" ile ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmış değil.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.