"Tahriru'ş Şam, Ulusal Ordu iddiasını yalanladı"

"Tahriru'ş Şam, Ulusal Ordu iddiasını yalanladı"

Ulusal Ordu iddiaları grubun üst düzey bir yöneticisi tarafından yalanlandı.

Ulusal Ordu iddiaları grubun üst düzey bir yöneticisi tarafından yalanlandı.

Suriye'den yerel haber aktarımı yapan "Shaam Network" ajansı tarafından dün servis edilen ve ajansın kendi kaynaklarına dayandırdığı haberde, Tahriru'ş Şam Heyeti'nin (HTŞ) Suriye'de Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve diğer muhalif bileşenlerin dahil olmasıyla kurulması planlanan "Ulusal Ordu"nun bir parçası olacağı iddia edilmişti.

Haberde HTŞ lideri Ebu Muhammed el Cevlani'nin bir toplantı düzenlediği ve bu oluşuma dahil olunmasıyla grubun "Terör Örgütleri Listesi"nden çıkacağı ifade edilmişti.

Suriye'den haber aktarımı yapan "Shaam Network"ün kendi kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) lideri Ebu Muhammed el Cevlani muhalif grubun yöneticileriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Grubun yeni bir tarihi sürece geçeceğine ilişkin konuların konuşulduğunun iddia edildiği toplantıda, "Shaam Network"ün iddasına göre HTŞ'nin kurulacak yeni bir oluşumun parçası olabileceği ifade edildi.

Yine iddialara göre grup lideri Cevlani, toplantıda yaptığı konuşmada yeni oluşuma dahil olunmasıyla grubun uluslararası anlamda kabul gören "Terör Örgütleri Listesi"nden de çıkacağını ifade etti.

Mepa News'in yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Tahriru'ş Şam Heyeti'yle ilgili olarak ortaya atılan iddialar gerçeği yansıtmadığı gibi hiçbir resmi kaynak tarafından da doğrulanmıyor.

Muhalif grubun "Yarı resmi" telegram hesaplarından birinde yer alan ifadelerde, Shaam Network tarafından servis edilen haberin gerçek dışı olduğu, HTŞ'nin hiçbir zaman böyle bir yapılanmanın parçası olmayacağı ifade edildi.

Ebu'l Feth el Fergali'den yalanlama

Tahriru'ş Şam Heyeti yöneticisi ve "Fetva Kurulu" üyesi olan Ebu'l Feth el Fergali, Shaam Network sitesinde yer alan "Ulusal Ordu" haberinin gerçeği yansıtmadığını belirten bir mesajı resmi Telegram hesabında paylaştı.

Fergali'nin mesajı şu şekilde:

"Cihadi projenin bitmesi için gözleri ışıldayan cihat ve devrim düşmanlarının arkasında durduğu yalan ve dalalet kanallarının ithamları şaşırılacak bir mesele değildir. Bilakis şaşılacak olan bu yalanlara inanıp  üzerine üşüşenlerdir.

Tahriru'ş Şam Heyeti, bir olan Allah'ın izniyle Şam'daki cihat ve devrimin kalesi, ehli sünnetin mızrağı ve kalkanı olarak yoluna devam edecektir. Allah'ın havl kuvvetiyle, Allah’ın arzında onun şeriatı ile hükmetmek hedefini Allah yolunda cihat gibi bir strateji ile gerçekleştirmeye çalışanlar yollarına devam edecekler."

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.