Suriye'de muhalif gruplar arasındaki çatışmalar sürüyor

Suriye'de muhalif gruplar arasındaki çatışmalar sürüyor

Suriye'de Tahriru'ş Şam ve Tahrir Suriye Cephesi grupları arasındaki çatışmaların sürmekte olduğu bildirildi.

Suriye'de Tahriru'ş Şam Cephesi (HTŞ) ve Tahrir Suriye Cephesi (TSC) grupları arasındaki çatışmaların sürmekte olduğu bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Suriye'deki muhalif gruplar arasında yaşanan çatışmalar Halep kırsalını kapsayan alanda devam etmekte.

HTŞ ve TSC arasında Halep'in batı kırsalındaki köylerde çatışmaların şiddetli bir şekilde sürdüğünü aktaran kaynaklar, her iki tarafın da birbirlerinin kontrol ettiği köy ve beldelere yönelik saldırılar gerçekleştirdiğini aktarıyor.

Geçtiğimiz gece Halep batı kırsalındaki Arhab köyü yakınlarında HTŞ tarafından düzenlenen saldırı TSC savaşçıları tarafından geri püskürtülmüştü.

Saldırıyla ilgili açıklamada bulunan TSC kaynakları, HTŞ grubunun Arhab köyü yakınlarında düzenlediği ilerleme girişiminin geri püskürtüldüğünü ve gruptan birtakım silah ve askeri araçların ele geçirildiği belirtti.

Aynı şekilde geçtiğimiz günlerde de TSC grubu Halep batı kırsalındaki Besratn köyüne yönelik bir saldırı düzenlemiş ve köy HTŞ grubundan ele geçirilmişti. 

Edinilen bilgilere göre, HTŞ tarafından düzenlenen başka bir saldırıyla Besratun köyü diğer muhalif gruptan geri alındı.

Ateşkes çabaları

Her iki taraf arasında çatışmalar devam ederken, ateşkes sağlanması yönündeki çabalar da sürüyor. Çatışmaların gölgesinde gruplar arasında ateşkes görüşmelerinin sürdüğünü aktaran kaynaklar, yeni bir ateşkesin sağlanması gerektiğini belirtiyor.

Ateşkes sağlanması halinde, bu iki muhalif oluşum arasında son son bir buçuk ayda varılan üçüncü ateşkes anlaşması olacak.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.