Suriye'de muhalif gruplar arasındaki çatışmalar tekrar alevlendi

Suriye'de muhalif gruplar arasındaki çatışmalar tekrar alevlendi

Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde gruplar arasındaki çatışmalar, ateşkes anlaşmasının bozulmasıyla tekrar alevlendi.

Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde gruplar arasındaki çatışmalar, ateşkes anlaşmasının bozulmasıyla tekrar alevlendi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, İdlib ve Halep kırsalındaki bölgelerde, Tahrir Suriye Cephesi (TSC) ile Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) arasındaki çatışmalar tekrar başladı.

Halep'in batı kırsalındaki köylerde yoğunlaşan çatışmalarda her iki tarafın kayıplar verdiği belirtiliyor.

Çatışmalar dün gece şiddetini artırdı

Suriye'den yerel haber aktarımı yapan kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Halep'in batı kırsalındaki Besratun köyünde dün, gün boyunca muhalif gruplar arasındaki çatışmalar devam etti.

Akşam saatlerinde çatışmaların sona ermesinin ardından TSC Besratun köyünün ele geçirildiği açıklamasında bulundu.

s.jpg

Besratun köyünde yaşanan çatışmalardan (TSC kaynaklarınca servis edilen görüntü)

HTŞ konuyla ilgili açıklama yapmadı

Halep batı kırsalındaki Besratun köyünün Tahrir Suriye Cephesi (TSC) tarafından ele geçirilmesinin ardından Tahriru'ş Şam Heyeti, (HTŞ) konuyla ilgili olarak herhangi bir açıklamada bulunmadı. 

Öte yandan TSC kaynakları köyde yaşanan çatışmalarla ilgili görüntüler servis ederken, öldürülen HTŞ savaşçılarına ait görüntüleri de sosyal paylaşım ağları üzerinden yayınladı. Muhalif grup ayrıca 1 HTŞ savaşçısının da Besratun köyünde canlı olarak yakalandığını belirtti.

Tahrir Suriye Cephesi 

Ahraru'ş Şam grubunun lideri Hasan Suffan'ın liderliğini yaptığı Tahrir Suriye Cephesi (TSC) geçtiğimiz 18 Şubat tarihinde kuruluşunu ilan etmiş ve birkaç gün sonra Tahriru'ş Şam Heyeti'ne saldırılara başlamıştı.

TSC, Ahraru'ş Şam ve Nureddin Zengi Hareketi'nin bir araya gelmesiyle kuruldu. Ancak Sukuru'ş Şam gurubu da İdlib'in güney kırsalında HTŞ'ye yönelik düzenlediği saldırılarla yeni oluşuma destek veriyor.

İki taraf arasında geçtiğimiz günlerde kapsamlı bir ateşkes anlaşması sağlanmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.