HTŞ karşıtı ittifak Halep'in batısında ilerliyor

HTŞ karşıtı ittifak Halep'in batısında ilerliyor

Halep'in batı kırsalındaki bölgelerde muhalifler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı aktarılıyor.

Halep'in batı kırsalındaki bölgelerde muhalifler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı aktarılıyor.

Tahriru'ş Şam Heyeti'ne (HTŞ) karşı kurulduğu bilinen Tahrir Suriye Cephesi (TSC) Halep'in batı kırsalında düzenlediği saldırılarla HTŞ'nin kontrolü altındaki bölgelerde büyük ilerleme sağladı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, TSC'ye bağlı güçler Halep batı kırsalındaki Meklabis, Acil ve Sadiye beldeleri çevresinde HTŞ'ye karşı saldırıya geçti. 

Dün yaşanan çatışmalar sonucunda Acil ve Sadiye bölgelerinin HTŞ'den ele geçirildiğini aktaran bölge kaynakları, bölgede iki grup arasındaki gerilimin halen sürdüğünü ifade ediyor.

Çatışmalarda ağır silahlar kullanılıyor

Halep'in batı kırsalındaki bölgede muhalifler arasında yaşanan çatışmalarda ağır silahların kullanıldığını ifade eden kaynaklar, her iki tarafın karşılıklı olarak birbirlerini topçu atışları ve füzelerle hedef aldığını aktarıyor.

Şu ana kadar bölgeden sivil kaybına dair bir haber aktarılmazken, muhalif gruplara bağlı savaşçılardan ölen ve yaralananların olduğu açıklandı.

Ateşkes anlaşmaları işe yaramadı

Geçtiğimiz dönemde iki grup arasında birçok defa ateşkes anlaşması sağlanmış, ancak gerilim tam olarak düşürülememişti.

Ahraru'ş Şam ve Nureddin Zengi Hareketi tarafından kurulan ve Sukuru'ş Şam grubunun da destek verdiği Tahrir Suriye Cephesi, Suriye'de Tahriru'ş Şam karşıtı ittifak olarak biliniyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum