Muhalifler arası iç çatışma sürüyor: HTŞ birçok bölgeyi ele geçirdi

Muhalifler arası iç çatışma sürüyor: HTŞ birçok bölgeyi ele geçirdi

Suriye'nin kuzeyinde muhalifler arasındaki çatışmalarda Tahriru'ş Şam ilerliyor.

Suriye'nin kuzeyinde yer alan çatışmalar İdlib'in güney bölgeleri ağırlıklı olmak üzere devam ediyor.

Ateşkes işe yaramadı

Ahraru'ş Şam ve Nureddin Zenki Hareketi'nin birleşimiyle kurulan Tahrir Suriye Cephesi (TSC) ve Sukuru'ş Şam ile Tahriru'ş Şam (HTŞ) arasındaki çatışmalar uzun süredir devam ediyordu. Çatışmaların önüne geçmek için farklı gruplar ve kişilerin öncülüğünde birçok defa ateşkes imzalanmıştı.

Her iki taraftan da kayıplar var

Bölgede iki grup arasında son olarak Feylaku'ş Şam öncülüğünde bir ateşkese varılmıştı. Ancak birkaç gündür yaşanan çatışmalar bu ateşkesin de başarısızlıkla sonuçlandığını ortaya koydu. Bölgede yaşanan çatışmalarda her iki taraftan da çok sayıda muhalifin yaşamını yitirdiği ve birçok tankın ve ağır silahın tahrip olduğu belirtiliyor. Öte yandan TSC, ateşkesin bozulmasından HTŞ'yi sorumlu tuttu. HTŞ ise sosyal medyada yayınladığı açıklama TSC'yi suçlayarak TSC'nin anlaşmalara riayet etmediğini ve kendi bölgelerini oluşturmak istediğini söyledi.

Ağırlıklı olarak İdlib güneyi

Sosyal medyada iki grup arasında ağır çatışmaların yaşandığı belirtiliyor. Yerel kaynaklara göre bugün gerçekleşen çatışmalar ağırlıklı olarak İdlib güneyindeki Sukuru'ş Şam ile HTŞ arasında yaşandı. HTŞ bölgede Morek ve Han Şeyhun gibi birçok önemli yerleşimi ele geçirdiğini, kendisine bağlı İba Haber Ajansı'ndan duyurdu.

Bölgeden yerel kaynaklar ve muhaliflere yakınlığıyla bilinen haber ajansları da Tahriru'ş Şam'ın birçok bölgeyi ele geçirdiğini doğruladı. Bu bölgelerin çatışmanın başlarında HTŞ tarafından terk edildiği ifade ediliyor.

idlib.jpg

15 yerleşim ele geçirildi

HTŞ tarafından ele geçirildiği ifade edilen bölgeler şu şekilde (Haritada maviyle taralı alan): Han Şeyhun, Morek, Şeyh Mustafa, Muka, Kafr Ayn, Maar Temater, Cebala, Maar Zita, Kafr Secna, Rakaya, Hiş, Şeyh Damis, Sehyan, Medaya, El Emiriye. HTŞ'nin Maaret Numan'ın de hemen dış bölgesinde olduğu ve çatışmaların sürdüğü rapor ediliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.