Suriye'de muhalifler arası çatışma tekrar başladı

Suriye'de muhalifler arası çatışma tekrar başladı

Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgede çatışmaların tekrar başladığı bildirildi.

Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgede çatışmaların tekrar başladığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgede birkaç gündür devam eden gerginlik yerini çatışma ortamına bıraktı.

Geçtiğimiz günlerde Halep'in batı kırsalındaki Daret İzze bölgesi yakınlarında 'Nureddin Zenki Hareketi' isimli rejim karşıtı muhalif oluşum, Tahrir el Şam Heyeti (HTŞ) mensubu savaşçılara yönelik bir saldırı düzenlemiş ve en az 5 kişi saldırıda yaşamını yitirmişti.

Yaşanan bu olayın ardından iki muhalif oluşum arasında kısmi bir anlaşma sağlanmış, saldırıyı düzenleyen Zenki grubu savaşçılarının yargılanmak üzere HTŞ'ye teslimi gündeme gelmişti.

Ancak verilen sürenin dolması ve saldırıyı gerçekleştiren kişilerin yargılanmak üzere HTŞ'ye teslim edilmemesi gerilimin daha da artmasına sebep oldu.

Suriye'den haber aktarımı yapan kaynakladan edinilen bilgilere göre, Nureddin Zenki Hareketi, aldığı bir kararla saldırıyı düzenleyen savaşçılarını HTŞ'ye teslim etmekten vazgeçti ve Daret İzze beldesi yakınlarında konuşlanmış HTŞ güçlerine yönelik bir karşı saldırı başlattı.

Nureddin Zenki Hareketi, HTŞ savaşçılarına yönelik düzenlenen saldırının ardından Daret İzze beldesine çıkan yolları kapatmıştı.

Gelinen süreçte bölgedeki çatışmaların halen devam ettiğini ifade eden saha kaynakları, çatışmaların sona etmesi ve taraflar arası anlaşmanın sağlanabilmesi için arka kapı diplomasisinin uygulandığını ifade ediyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.