İdlib'de rejim saldırısı: 3'ü çocuk 5 sivil öldü

İdlib'de rejim saldırısı: 3'ü çocuk 5 sivil öldü

Ateşkes anlaşmasına rağmen saldırılarını devam ettiren Esed rejiminin İdlib'e gerçekleştirdiği saldırıda 3'ü çocuk 2'si kadın 5 sivil hayatını kaybetti.

Ateşkes anlaşmasına rağmen saldırılarını devam ettiren Esed rejiminin Cercenaz'da gerçekleştirdiği saldırıda 3'ü çocuk 2'si kadın 5 sivil hayatını kaybetti.

Euronews'in haberine göre, Rusya ve Türkiye'nin Soçi mutabakatında kararlaştırdığı "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içinde yer alan ve ağır silahlardan arındırılan tampon bölgedeki sivil yerleşimlere Esed rejimi ve destekçilerinin ağır silahlarla saldırısı sürüyor.

17 Eylül'de imzalanan Soçi mutabakatından bu yana, rejimin saldırılarında onlarca sivil yaşamını yitirdi ve yaralandı.
Rusya Kasım ayı başında muhalifleri anlaşmayı bozmaya çalışmakla suçlamış, muhalifler ise rejim ordusunun ve müttefiklerinin kendilerine saldırdığını duyurmuştu.

İdlib ve çevresinde yaklaşık 3 milyon insanın yaşadığına dikkat çeken Birleşmiş Milletler (BM) ise yeni bir çatışma riskine karşı uyarılarda bulunuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.