Kafranbel gösterilerinin önde gelen ismi Suriyeli aktivist Raid Faris öldürüldü

Kafranbel gösterilerinin önde gelen ismi Suriyeli aktivist Raid Faris öldürüldü

Suriyeli aktivistlerin önde gelenlerinden Raid Faris, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Suriye'nin adı en çok duyulan aktivistlerinden olan Raid Faris, Cuma günü uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

46 yaşındaki aktivist, bölgede Esed rejimi karşıtı gösteriler, radyo ve haber yayıncılığı, gazetecilik gibi birçok alanda faaliyet gösteriyordu.

Görgü tanıkları, Raid Faris'in evine gittiği esnada, arkadaşı Hamud Cüneyd ile birlikte vurularak öldürüldüğünü aktardı.

İddiaya göre saldırı, hızla bölgeye gelen bir aracın içerisinden ateş açılmasıyla gerçekleşti. Saldırıyı düzenleyenlerin kim olduğuna dair herhangi bir bilgi bulunmuyor.

İdlib'in güneyindeki Kafranbel (Kefr Nabl) beldesinin Esed rejimi karşıtı protesto gösterileri ve karikatürlerle anılmasını sağlayan isimlerin başında gelen Riad Faris'in öldürülmesi büyük tepki topladı. İdlib'deki birçok muhalif saldırıyı kınayan ifadelerde bulundu.

Saldırı nedeniyle ilk olarak Tahrir el Şam Heyeti (HTŞ) suçlansa da, bu iddiayı kanıtlayacak herhangi bir bilgi bulunmuyor. Faris'in daha önce birçok defa bazı gruplar tarafından alıkonulduğu ifade ediliyordu.

Faris'e yönelik suikastte Esed rejimi parmağı olduğu yönünde şüpheler de mevcut. HTŞ, Kafranbel'de geçtiğimiz günlerde üst düzey bir Esed rejimi mensubunu yakaladığını duyurmuştu.

Yakalanan kişinin, muhaliflerin kontrolündeki bölgede Esed rejimine bağlı "Kaplan Kuvvetleri"ni destekleyen sloganları sosyal medyada paylaştığı ifade ediliyordu.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum